Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«Творче життя – як крапля роси»



Шановні наші читачі, пропонуємо Вашій увазі нове унікальне видання - книгу «Творче життя - як крапля роси» (до 80-річчя від дня народження заслуженої діячки мистецтв України, професорки Христини Михайлюк та 55-річчя створення народного вокального ансамблю «Росинка»), яке поповнило фонд відділу літератури з питань мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

Презентована книга за редакцією докторки мистецтвознавства, професорки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, заслуженого працівника культури України Ганни Карась є науково-популярним нарисом, присвяченим життю і діяльності відомої вокалістки-педагогині, громадсько-культурної діячки, заслуженої діячки мистецтв України, професорки Христини Михайлюк та 55-річчю створення нею народного вокального ансамблю «Росинка».

У пропонованому виданні розкрито трудовий і творчий шлях непересічного педагога та керівника унікального жіночого вокального ансамблю. Впродовж всього свого життя вона докладає великих зусиль, щоб завжди утримувати ансамбль на висоті й удосконалювати виконавську майстерність. Творчість і професіоналізм цього колективу, невтомність їхньої праці вражає своєю довершеністю.

Вокальний ансамбль «Росинка» - це колектив віртуозів вокалу, ніжна перлина Івано-Франківщини і всієї України, яка доносить до людських сердець духовний світ пісні, її настрій й залучає до світу прекрасного, чаруючи глибиною почуттів.

За 55 років цілеспрямованої і копіткої праці народний вокальний ансамбль «Росинка» досяг значних успіхів, за що у 1978 році йому було присвоєно знання «народного». Ансамбль є лауреатом всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів, телетурніру «Сонячні кларнети», а 1998 року удостоєний звання лауреата першої обласної премії імені В. Стефаника в галузі виконавства.

Про цей творчий колектив пишуть, говорять, ним захоплюються, адже в репертуарі колективу більше 250 пісень, серед яких - ліричні композиції, твори українських композиторів-класиків, сучасних мистців України та зарубіжжя, які підібрані не за напливом моди, а лише за глибоким змістом і шириною звучання.

Загалом на прикладі життєтворчості Христини Михайлюк постає широка панорама вокального мистецтва і освітнього процесу в Україні другої половини XX-початку XXI століть. У виданні представлені статті, документи та світлини. Створити творчий портрет мисткині допомагають спогади її колег та учнів.

Видання розраховане на культурологів, мистецтвознавців, вокалістів, а також усіх, хто цікавиться історією української музичної культури.

Отож, запрошуємо до нашої бібліотеки для детальнішого ознайомлення з даним цікавим і змістовним виданням.

«Творче життя - як крапля роси» (до 80-річчя від дня народження заслуженої діячки мистецтв України, професорки Христини Михайлюк та 55-річчя створення народного вокального ансамблю «Росинка») : науково-популярні нариси / за ред. докторки мистецтвознавства, професорки Г. Карась ; М. Ортинська, О. Черкас, О. Молодій. - Івано-Франківськ : Фоліант, 2022. - 492 с.

 

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка