Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ПОЕТИЧНА СИМФОНІЯ ПРИКАРПАТТЯ



21 березня 2023 року з нагоди Всесвітнього дня поезії відділ краєзнавчої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка підготував тематичну книжкову виставку «Поетична симфонія Прикарпаття».

«Поезія - це завжди неповторність,
Якийсь безсмертний дотик до душі»
(Л. Костенко)

Неймовірно тонке і всеохопне звучання людської душі - це поезія. Вона має можливість втамувати душевну спрагу, спонукає до пробудження в людині радості існування, любові до краси, входить у людське життя з дитинства разом із першою колисковою, що лунає з материнських вуст, і залишається з нами до кінця. У цей непростий час поетичне слово стало рефлексивною відповіддю на болючі питання, гострою зброєю проти ворога, влучною силою перед деградацією та культурною ущербністю.

Всесвітній день поезії має на меті заявити про ліричне слово гучно та яскраво, даючи шанс усім причетним до поетичного ритму відчути важливість та необхідність художнього слова.

Пропонована виставка репрезентує собою поетичне різнобарв'я Івано-Франківщини. На ній ви знайдете лірику, що закликає прихід весни, втілену в поетичній збірці Ярослава Ткачівського «Де ж ти, Веснонько моя?», відчуєте магію глибокодумних строф Володимира Качкана у книжці «Епістоли серця», проникнетеся радикалізмом патріотичного звучання у збірці Степана Пушика «Я для Вкраїни жив», осягнете буття разом з філософізмом «Матерії» Василя Мойсишина, збагатитеся версифікаційним ритмом Василя  Рябого у його збірці «Ярозоря», відчитаєте «Листокод» Лесі Шмигельської, поринете у непізнані сутності «Джоконди» Ольги Слоньовської та відчуєте, як пахнуть «Осінні бриндуші» Ганни Данилюк.

Це лише невеличкий перелік тих книжок, що експоновані на виставці «Поетична симфонія Прикарпаття», переглянути яку зможе кожен охочий.

Щиро запрошуємо усіх відчути магію поетичних рядків!

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка