Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ПРЕЗЕНТАЦІЯ РОМАНУ СТЕПАНА ПРОЦЮКА «РУКИ І СЛЬОЗИ»



24 січня 2023 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація роману «Руки і сльози» сучасного українського письменника Степана Процюка, в арсеналі якого більше ніж 30 книжок, лавреата кількох літературних премій, зокрема відзнаки «Золотий письменник України», автора ютуб-каналу «Письменник про письменників», члена ПЕН-клубу.

Панорамний і динамічний роман Степана Процюка «Руки і сльози» відтворює неоднорідне та складне полотно життя і творчості великого українського письменника, візіонера, публіциста і громадсько-культурного діяча Івана Франка. На сторінках авторського тексту він постає у різних іпостасях: майстерним і талановитим письменником, затятим політиком, неперевершеним оратором і, безумовно, турботливим батьком, ніжним чоловіком. Степан Процюк відтворив найтонші психологічні стани великого Каменяра, а також неосягнений трагізм його боротьби із хворобою в останні вісім років його життя.

Презентаційне дійство відбулося у новому цікавому форматі «запитання / відповідь», який заінтригував присутніх. Усі охочі мали непересічну можливість долучитися до продуктивного та насиченого діалогу. Зокрема, влучними та доречними були питання докторки мистецтвознавства, професорки і мисткині Ганни Карась, заступника голови Національної спілки письменників України, українського письменника Ярослава Ткачівського, викладача філософії Володимира Сабадухи, історика Петра Гаврилишина та інших. Активною була участь звичайних читачів, які охоче долучалися до розмови, задаючи доволі провокативні питання.

Приємно, що із вітальним словом виступив мер міста Івано-Франківська Руслан Марцінків, який висловив власні рефлексивні судження про постать Івана Франка та його значимість у політичному і культурному розвої нашої держави.

Зацікавилися презентацією нового твору Степана Процюка відомі люди нашого краю, зокрема доктор філологічних наук, професор Микола Лесюк, докторка філологічних наук, професорка і письменниця Ольга Деркачова, український поет і громадський діяч Богдан Томенчук, письменник і освітянин Михайло Верес, поет і публіцист Любомир Стринаглюк та інші.

Доволі акцентним та яскравим було декламування поезії Івана Франка студентками філологічного факультету Оксаною Бойко та Іриною Романів.

Символічною стала виставка «Одвічні суперечності серця: Проза Степана Процюка», організована працівниками відділу краєзнавчої літератури обласної бібліотеки, яка окреслює творчий набуток автора.

Органічно вписалася у насичене дійство й інша книжкова експозиція «Іван Франко: Велична постать на тлі доби», що репрезентувала різноаспектні грані діяльності геніального Каменяра, які відображено у романі «Руки і сльози».

Упродовж творчого заходу автор щиро ділився із присутніми ключовими нюансами роботи над текстом, відповідав на запитання і артистично зачитував вагомі уривки з роману.

На завершення творчої зустрічі директорка обласної бібліотеки, заслужена працівниця культури України Людмила Бабій підсумувала насичене дійство, акцентувавши на глибокодумному осмисленні письменником постаті Івана Франка, і анонсувала наступну зустріч із Степаном Процюком у контексті презентації його нового роману про Григора Тютюнника «Місяцю, місяцю...».

Усі охочі мали можливість придбати книжку автора з автографом і поспілкуватися з ним особисто.

Cвітлини

 

https://www.facebook.com/trk3studio/videos/953255899170386

https://pravda.if.ua/frankivskyj-pysmennyk-stepan-proczyuk-prezentuvav-roman-pro-ivana-franka-ruky-i-slozy/?fbclid=IwAR3JOGfpM70FpuCs1I8_qZ4juKpl5A9HHxfSFtHWtGBUreN-XvIGiDrAWKU

https://kurs.if.ua/politic/stepan-proczyuk-prezentuvav-u-frankivsku-panoramnyj-roman-pro-ivana-franka/?fbclid=IwAR2AJRV7F8nQFM59vnbOppMWfsmr-p_dOofHi7c1e5vZ77VSnX7VFm5aA_E

https://day.kyiv.ua/article/kultura/stepan-protsyuk-ya-zavzhdy-vvazhav-franka-naybilshym-ukrayinskym-pysmennykom?fbclid=IwAR1lCNd-twqOBTcw4L-RZz_WPLPhn9Ml8k2C_WbZpn32B3FfqnTEElUFJG0

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка