Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Ружин З. За перемогу! За волю народу!



Фонд відділу літератури з питань мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка поповнився поетично-пісенною збіркою Зої Ружин «За перемогу! За волю народу! Поезія, пісні та проза, написані в дні війни».

У новій збірці знана поетеса та активна громадська діячка представляє читачам поетичний літопис думок, який відображає стан душі українського народу в теперішні скрутні для України часи. Все нові події днів жахливої російської навали підіймали в душі авторки хвилю обурення та бажання хоч якось підтримати дух наших Воїнів-Захисників.

Як творча особистість Зоя Ружин відобразила у поетичному слові свої враження і переживання, прагнула осмислити те, що відбувається. Так було написано близько 200 віршів.

Саме в цей пекельний час відбулося творче духовне співзвуччя Зої Ружин та композиторки Світлани Садовенко, які не могли лишатися осторонь і прагнули свій талант і творчий потенціал віддати на служіння і наближення Перемоги. Так було створено 7 пісенних творів. Світлана Садовенко не лише писала ноти, вона представляла демопрезентацію кожного пісенного твору. А знані митці та аматори читали вірші Зої Ружин на відеоносії та поширювали їх в інтернеті.

Багаторічна співпраця поєднує Зою Ружин з композиторами Олександром Бурміцьким і Леонідом Нечипоруком, які також на основі віршів поетеси написали патріотичні та ліричні пісенні твори.

А знаний у світі ікономаляр Олександр Охапкін проілюстрував книгу своїм вагомим творчим доробком.

Книгу видано з благословення Митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Підтримуючи традицію, народжену війною, яка природно влилась в ЗМІ і панує в інформаційному просторі сьогодення нашої держави як вияв зневаги і презирства до росії, держави-агресора і світового терориста-хижака, слова: росія, москва, кремль, путін у книзі написано з малої літери.

Видання розраховане на студентів, військові заклади освіти, воїнів строкової служби, митців, увесь український народ та світове співтовариство.

Тож запрошуємо до нашої бібліотеки  для більш детального ознайомлення з даною поетично-пісенною збіркою.

 

Ружин З. За перемогу! За волю народу! Поезія, пісні та проза, написані в дні війни. - Київ : ТОВ «Юрка Любченка», 2022. - 156 с.

 

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка