Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Обласна книгозбірня Івано-Франківщини відзначає професійне свято



30 вересня 2022 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулося урочисте дійство з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек.

У святкуванні взяли участь представники влади, партнери, письменники, митці, внутрішньо переміщені особи, колеги та читачі.

Директорка обласної бібліотеки Людмила Бабій привітала працівників головної книгозбірні області з професійним святом, відзначила фахові досягнення, творчі здобутки та креативні проєкти колективу у поточному році.

 Директорка акцентувала увагу гостей на організованій у святковій залі загальнобібліотечній книжковій виставці нових надходжень «Чарівний світ розгорнутої книги», з якою мали можливість ознайомитися усі присутні.

Очільниця книгозбірні розповіла, що з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек організовано низку подій для громадськості. Це, зокрема, постер-акція «Побажання Моїй бібліотеці» та фотоколаж «ІФОУНБ ім. І. Франка: праця на благо України» в рамках ініціативи ВільноХаб програми «Мріємо та діємо» підтримки дітей та молоді внутрішньо переміщених осіб (ВПО), участь у Всеукраїнському Бібліотечному Марафоні «Бібліотека і війна: тримаємо стрій!» з презентацією відеоролика «Проєкт ВільноХаб: дитячі мрії про вільну Україну» (координатор проєкту - заступник директора Людмила Жирик), онлайн акція Національної бібліотеки України ім. Ярослава Мудрого «Мій шлях до бібліотеки», в якій взяла участь бібліотекарка І категорії відділу краєзнавчої літератури Ірина Фотуйма з есе «Чи вірите Ви у дива?», конкурс фотографій від Молодіжної секції УБА «Мій внесок у ПЕРЕМОГУ!», переможницями якого стали фахівчині ОУНБ ім. І. Франка Марина Цюпа та Ірина Фотуйма, публікації у фаховому науково-виробничому журналі «Бібліотечна планета» (№ 3, №1 2022 р.) - стаття директорки обласної книгозбірні Л. Бабій та головного бібліотекаря відділу економіко-виробничої літератури Г. Селянкіної «Інтелектуальному клубу творчих особистостей «Галицькі кмітливці» - 20 літ!», що знайомить з успішною реалізацією книгозбірнею однойменного проєкту та добірка віршів Ірини Фотуйми у рубриці «Поетична сторінка».

Гостям урочистостей свої напрацювання представили бібліотечні фахівці головної книгозбірні Івано-Франківщини. Так, завідувачка відділу літератури іноземними мовами Ольга Войтичук розповіла про фейсбук-марафон «Бібліотека вдячна», метою якого було знайомство користувачів соцмережі з друзями бібліотеки, що допомагають поповнювати фонди книгозбірні новими необхідними виданнями і серед яких важливе місце займають Воєводська публічна бібліотека ім. Е. Смолки (Республіка Польща), ГО «Парі-ІФ», Угорський культурно-освітній центр. Ірина Фотуйма проінформувала про організовану на сайті бібліотеки (www.lib.if.ua) та у соціальних мережах онлайн вікторину «Що Ви знаєте про нашу бібліотеку» і вручила подарунки її переможцям - поетесі, вчительці Тязівської ґімназії Наталії Королевич та студентці Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Оксані Бойко. Головна бібліотекарка відділу краєзнавчої літератури Світлана Джоголик ознайомила присутніх з вагомими досягненнями піврічної реалізації бібліотечного проєкту за сприяння Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), спрямованого на надання підтримки для дітей і молоді серед ВПО та місцевої громади задля психосоціальної адаптації та отримання можливостей для неформального навчання і розвитку.

З нагоди свята колектив обласної бібліотеки привітали народна депутатка України Оксани Савчук, голова комісії з питань культури, духовності та інформаційної політики Івано-Франківської обласної ради Мар'яни Гринечко, яка вручила директорці ОУНБ ім. І. Франка Людмилі Бабій подяку голови Івано-Франківської обласної ради Олександра Сича за багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм, начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Володимира Федорака, який нагородив колектив грамотою голови Івано-Франківської обласної адміністрації - начальника обласної військової адміністрації Світлани Онищук за значний внесок у розвиток бібліотечної справи Прикарпаття, а також його заступниця, депутатка обласної ради Мирослави Корнелюк, яка подарувала читачам нові видання. Голова Івано-Франківської ТГ Руслан Марцінків передав теплі побажання і солодощі для працівників бібліотеки.

З вітальним словом звернулися до фахівців установи заступник голови НСПУ, письменник Ярослав Ткачівський, голова обласного Товариства винахідників і раціоналізаторів Богдан Середюк, голова Товариства письменників і журналістів ім. І. Франка, літературний критик Євген Баран, митець Михайло Дейнега, журналіст і поет Іван Гаврилович, бібліотекарка підшефної в/ч Національної гвардії України Наталія Ковальчук та активна учасниця проєкту «ВільноХаб» з м. Оріхів Запорізької області Анна Яремак.

Юні учасниці проєкту ВільноХаб підготували в подарунок для працівників обласної бібліотеки патріотичний танок «Стефанія».

Гості урочистостей, відома письменниця і волонтерка з Харкова Людмила Охріменко та львівська поетеса і громадська діячка Наталія Крісман передали нові видання для читачів книгозбірні.

Світлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка