Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Соломія Крушельницька: співочий талант України



23 вересня 2022 року минає 150 років від дня народження славетної оперної співачки Соломії Крушельницької. З цієї нагоди фахівцями відділу літератури з питань мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнуто книжково-ілюстративну виставку-огляд «Соломія Крушельницька: співочий талант України».

Цього року минає 150 років від дня народження оперної співачки Соломії Крушельницької, чий дивовижний голос почули та полюбили мільйони людей. Вона підкорила найпрестижнішу оперну сцену La Scala, постійно вчилася новому та вдосконалювала свою майстерність, а завдяки шаленій популярності й таланту змогла познайомити з українською піснею весь світ. Річниця від дня народження Соломії Крушельницької увійшла до переліку ювілейних дат ЮНЕСКО 2022 року.

Вшановуючи пам'ять славетної співачки, у відділі літератури з питань мистецтва розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «Соломія Крушельницька: співочий талант України». Представлені документальні джерела розкривають сторінки життя і творчості примадонни світової оперної сцени, яка по праву займає одне з перших місць у сузір'ї найвидатніших митців кінця ХІХ-початку ХХ століття. Представлена література містить біографічні відомості про життєвий та творчий шлях Соломії Крушельницької, висвітлює думки науковців, мистецтвознавців, діячів культури про творчість та неординарну особистість співачки.

Дана викладка літератури буде цікавою шанувальникам оперного мистецтва та дослідникам-музикознавцям.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка