Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

22 вересня – День партизанської слави



З цієї нагоди у відділі загального читального залу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка цими днями діє виставка-пам`ять «Безсмертна слава партизан, що наближали Перемогу».

22 вересня, у День партизанської слави, ми вшановуємо учасників партизанського руху, тих, хто в роки Другої світової війни став до нерівного бою з фашистськими окупантами, і тих, хто у ворожому тилу сьогодні допомагає Збройним Силам України гнати рашистів із захоплених територій нашої держави. Історія воєн не знає прикладів, коли народний рух опору, ставши, по суті, другим фронтом, досягав такого розмаху, організованості та ефективності.

Підпільники і партизани своєю хоробрістю і героїзмом, відвагою та безмежною любов'ю до Батьківщини довели усьому світові, що Україна ніколи не скориться загарбникам. У цей день ми складаємо шану тим, хто не дожив до наших днів, і тим, хто несе біль від ран, від втрати бойових побратимів, гіркі спогади про труднощі партизанських стежок.

З метою гідного вшанування подвигу партизан у Другій світовій війні працівники відділу загального читального залу нашої книгозбірні 22 вересня 2022 року організували книжково-ілюстративну виставку-пам'ять «Безсмертна слава партизан, що наближали Перемогу».

Серед представлених на експозиції книг вас зацікавлять наступні видання: «Друга світова війна в історичній пам'яті України», «Україна у Другій світовій війні», І. Мукольский, О. Лисенко «Звитяга і жертовність: українці на фронтах Другої світової війни», І. Патриляк, М. Боровик «Україна в роки Другої світової війни», Б. Савчук «Лики мужності» та багато інших.

Книжкова виставка - це вдячний привід, щоб віддати належну шану тим, хто боровся із ворогом у партизанських загонах і підпіллі, у Русі Опору за межами Батьківщини, хто не скорився і загинув у концентраційних таборах. Їхній подвиг назавжди буде для кожного з нас прикладом патріотизму, незламного духу та безмежної любові до рідної землі.

Тож запрошуємо всіх до Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка на перегляд книжково-ілюстративної виставки «Безсмертна слава партизан, що наближали Перемогу».     

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка