Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ВАСИЛЬ СТЕФАНИК – НАШ ЗЕМЛЯК



Ця книга становить собою збірник науково-публіцистичних досліджень та літературно-краєзнавчих відомостей про Василя Стефаника, його життєвий шлях і творчий доробок, екскурсійні маршрути по місцях, пов’язаних з ним на Івано-Франківщині.

Видання, підготовлене під загальною редакцією Михайла Косила, директора Івано-Франківського обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді й голови обласної організації Національної спілки краєзнавців України, зосереджує свою увагу на різних аспектах Стефаникіани Прикарпаття: штрихах до біографії письменника, бібліографічних описах його окремих видань і публікацій у збірниках та періодичних виданнях, бібліографічному покажчику Стефаникознавчих друків та ін.

Окремим розділом подаються наукові дослідження творчості новеліста на сторінках регіонального науково-методичного альманаху «Краєзнавець Прикарпаття».

У цій книзі також акцентується увага на населених пунктах, в яких є пам'ятки та пам'ятні знаки, встановлені на честь автора (Івано-Франківськ, Радча, Підпечари, Братківці, Черніїв, Косів, Добротів та ін.). Розлого і ретельно осмислюється інформація щодо постаті Василя Стефаника у творчості письменників, художників і краєзнавців.

У виданні представлені й лавреати Івано-Франківської обласної премії його імені, а також вулиці, названі на його честь.

 

Василь Стефаник - наш земляк / заг. ред. М. Косило, наук. ред. В. Великочий. - Івано-Франківськ : Симфонія форте, 2022. - 444 с.

 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка