Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ІФОУНБ ім. І. Франка на онлайновій події «Бібліотеки та музеї як безпечний простір для діалогу та інформаційної грамотності»



13 липня 2022 року фахівці Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка долучилися до онлайн події «Бібліотеки та музеї як безпечний простір для діалогу та інформаційної грамотності». Захід організовано в межах Форуму ООН високого рівня з політики сталого розвитку Міністерством культури Латвії у співпраці з Міжгалузевим координаційним центром, Латвійською національною комісією у справах ЮНЕСКО, Латвійським національним комітетом Міжнародної ради музеїв (ICOM) та Міжнародною федерацією бібліотечних асоціацій та установ (IFLA).

Спікери дискусії розкрили потенціал бібліотек та музеїв як партнерів для всіх, хто працює над досягненням Цілей сталого розвитку.

З привітальним словом виступили пані Аніта Муйжнієце, Міністр освіти і науки Латвії та Посол Андрейс Пілдеговічус, Постійний представник Латвії в ООН.

В першому блоці мова йшла про роль бібліотек в соціумі. Темою обговорення була «Побудова партнерства між бібліотеками та іншими зацікавленими сторонами для користі громад». З доповідями виступили пані Крістіне Паберза-Раміреса, представниця Міжнародної федерації бібліотечних асоціацій та інституцій (ІФЛА) та пані Тетяна Гранчак, членкиня Президії ВГО Українська бібліотечна асоціація, доктор наук з соціальних комунікацій, професор, яка поділилася досвідом роботи бібліотек України у воєнний час, їхньою роллю у задоволенні інформаційних потреб громади.

У другому блоці говорили про музеї як безпечний простір для запиту, відкритості та діалогу. Ключовим спікером була пані Лоліта Томсон, Меморіал Жаніса Ліпке (Латвія). Корисною була доповідь містера Генрі МакГі, музейного консультанта (Curating Tomorrow, Міжнародна рада музеїв (ICOM), робоча група сталого розвитку).

У третьому блоці торкнулися теми інформації та медійної грамотності. Доповідачами виступили: пані Маха Башрі, Університет Об'єднаних Арабських Еміратів та пан Едгардо Сівальеро, Фонд Чарльза Дарвіна (Галапагоські острови Еквадору).

Наступною була дискусія, де обговорювали виступи і головні проблеми сучасності в розвитку бібліотечної та музейної справи по всьому світу та наскільки сильним є потенціал цих установ в реалізації цілей сталого розвитку до 2030 року.

Модератор зустрічі - пан Улдіс Заріньш, Міністерство культури Латвійської Республіки.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка