Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

МЕД І ПОПІЛ



«Мед і попіл. Історія родини» - це книга спогадів канадської письменниці українського походження Дженіс Кулик-Кіфер, яка намагається вималювати картину родинних історій між теперішньою Канадою і «Старим Місцем» її предків - Староміщиною (тепер село у Підволочиському районі Тернопільської області). Книга співзвучна з карколомними подіями в історії України періоду формування української державності після розпаду Австро-Угорської імперії. Спираючись на історії кількох поколінь однієї родини і низку документальних джерел, авторка осмислює і по-своєму інтерпретує тогочасну міжетнічну ворожнечу між поляками й українцями, стосунки українців та євреїв Галичини часів довоєнної Польщі і Другої світової війни.

Крізь призму історій однієї родини подається доля держав, країн та союзів між ними. Описуючи біографічні відомості конкретних осіб, відтворюється ціла епоха, її найскладніші моменти та переломні епізоди, які спричинилися до нового часового ритму. Панорамна родинна сага відтворюється за допомогою ретроспективної подорожі, яку проживають герої. Врешті, доля повертає вимушених емігрантів на рідну Батьківщину - так і закінчується яскрава історія.

Книга «Мед і попіл» спонукатиме українського читача до критичної оцінки злободенних соціально-політичних проблем - ідентичності, релігії, виживання на чужині, еміграції та історичної пам'яті.

Кулик-Кіфер, Дженіс. Мед і попіл. Історія родини / Дженіс Кулик-Кіфер. - Тернопіль : Джура, 2021. - 272 с.

 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка