Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Майстерка в рамках проєкту “Вільнохаб. Дитячі та молодіжні простори в бібліотеках”



11 травня 2022 року в рамках впровадження проєкту з підтримки дітей та молоді внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Івано-Франківській ОУНБ ім. І. Франка відбулася майстерка з ліплення пластиліном. Діти з Харкова, Запоріжжя, Києва, Донецької області разом з дітьми міста Івано-Франківська та Івано-Франківської ТГ зібралися в бібліотечному просторі, щоб разом з запрошеним партнером Петренко Світланою Василівною, керівником гуртка ремесел та бісероплетіння “Декор” ІФ МЦДЮТ виготовити вироби з пластиліну своїми руками.

Ліплення позитивно впливає на абстрактне, логічне мислення, увагу, розумові та творчі здібності дітей та молоді. Також ліплення є хорошим стимулятором для розвитку не тільки дрібної моторики, але і мови у дітей. Ліплення з пластиліну діє заспокійливо, згідно суджень психологів, "лише півгодини занять ліпленням з дитиною дають дорослій людині прекрасну можливість відпочити, відволіктися від щоденних проблем та стресів, а також не обмежувати свою фантазію".

Переваги цього виду майстерності: результат своєї творчості діти бачать практично одразу; працюючи з пластиліном, можна не боятися власних помилок - усе можна виправити в будь-який момент. Дітям було надано матеріали для роботи: диски, пластилін, дощечки для роботи з пластиліном, стеки (спеціальні ножички) і хороший настрій для роботи. Кожна  дитина ліпила свою квітку у власних кольорах: бузок, мімозу, троянди, маки, маргаритки. Діти спілкувалися, фотографувалися зі своїми готовими роботами, розповідали батькам про свої враження, емоції, грали ігри, знайомилися з бібліотекою та її фондами.

Світлини

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка