Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

РОЖНЯТІВЩИНА В ІМЕНАХ



Історія життя кожної людини – це історія життя її народу, політики та культури. Довідкове видання «Рожнятівщина в іменах», над яким працював колектив Рожнятівської центральної районної бібліотеки, містить відомості про людей, які своєю працею, творчістю, талантами збагатили і прославили свою малу батьківщину, залишили вагомий слід у науці, економіці, історії, освіті, культурі, літературі, мистецтві, краєзнавстві та інших галузях людської діяльності. Це – громадські діячі, політики, письменники, поети, діячі науки і культури, краєзнавці, художники, композитори і просто небайдужі люди, які в слові та пісні, в музиці і на художньому полотні, в науковій думці й власних культурних звершеннях додали величі рідному краю, зробили все можливе для того, щоб ніщо не загубилось, не стерлось з нашої пам’яти.

Поданий перелік персоналій, який наявний у довідковому виданні, не є вичерпним, а становить собою відкриту систему, яка постійно може поповнюватися новими іменами. Це довідково-енциклопедична праця створена на основі різноманітних документальних, архівних, історичних джерел, краєзнавчих видань, окремих публікацій у газетах, журналах, інтернет-ресурсах та спілкування з тими, хто удостоївся увійти в це видання. Список персоналій представлений в алфавітному порядку, що спрощує момент роботи та полегшує елемент пошуку.

На жаль, інколи є дуже мало інформації про тих людей, які, можливо, живуть поруч з нами на одній вулиці, в одному селі чи містечку, але творять своєю працею історію. Щоб донести більше інформації про таких людей, створили це довідкове видання, що має на меті лаконічно та сконденсовано подати інформацію про них.

 

Рожнятівщина в іменах / Рожнятів. центр. районна б-ка. - Біла Церква : Час Змін Інформ, 2021. - 248 с.

 

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка