Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Дем’янчук Г. Т. Ріпак: біологічні та біохімічні особливості



Пропонуємо до уваги читачів цікаву монографію Г.Т. Дем’янчука «Ріпак: біологічні та біохімічні властивості», яка поповнила фонди відділу економіко-виробничої літератури ОУНБ ім. І. Франка.

У запропонованій книзі висвітлено та узагальнено власні результати автора з фізіолого-біохімічного дослідження ріпаку. Адже ріпак - культура різного використання. В останні десятиліття він став однією з головних олійних культур у світі. Його поширенню сприяє висока ціна на насіння - сировину для олійно-жирової промисловості та цінні харчові і технічні властивості ріпакової олії. Саме Україна належить до ріпакосіючих країн. Адже у нас сприятливі умови для вирощування обох форм цієї цінної і незамінної культури.

Віддача ріпаку залежить від багатьох чинників. Серед них за важливістю одне із провідних місць належить - біохімічним. Григорій Тихонович Дем'янчук у своїй монографії цікаво та детально висвітлив ботанічну характеристику, значення та біологічні властивості даної культури. А також детально описав хімічний склад насіння, олії, шроту і зеленої маси та їхній вплив на організм тварин і птиці. Ґрунтовно розкрив матеріал з біохімічного контролю в ріпаківництві та методики лабораторних досліджень ріпаку і способи виділення речовин з його насіння. Автор отримав цінні для науки і виробництва розробки, зібрав літературу з основних питань ріпаківництва.

Дана книга також може використовуватися як науково-методичний посібник при проведенні біохіміко-аналітичних досліджень.

Тож запрошуємо всіх зацікавлених до відділу економіко-виробничої літератури обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка для ознайомлення із даним виданням.

Дем'янчук Г. Т. Ріпак: біологічні та біохімічні особливості / Г. Т. Дем'янчук. - Івано-Франківськ : Нова Зоря, 2021. - 283 с.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка