Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Творчі візії Любомира Стринаглюка



5 квітня 2022 року свій ювілей святкує поет, літературознавець, журналіст, публіцист, громадський діяч Любомир Стринаглюк. З цієї нагоди фахівці відділу краєзнавчої літератури обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнули книжкову виставку «Творчі візії Любомира Стринаглюка», яка розкриває напрацювання талановитого краянина.

Народився ювіляр 5 квітня 1972 р. у с. Серафинці Городенківського району. Навчався  на  філологічному факультеті Івано-Франківського педагогічного інституту  імені Василя Стефаника та в аспірантурі кафедри української літератури Львівського державного університету ім. І. Франка. Досліджував творчість Ігоря Калинця.

З травня 1994 р. працював редактором Івано-Франківської обласної держтелерадіокомпанії, був автором релігійної програми «Поклик віри». У 1999 р. став директором Івано-Франківської телерадіокомпанії «Вежа», а у 2001 р. повернувся на редакторську роботу в облдержтелерадіокомпанію. На даний час займається підприємницькою та громадською діяльністю в Івано-Франківську, є власником мережі книгарень духовної літератури «Назарет».

Починаючи зі студентських років, почав писати вірші, літературно-критичні статті в обласних та всеукраїнських виданнях, антологіях, збірниках, часописах «Світо-Вид», «Перевал», «Дзвін» та ін.

У 1995-1996 рр. поетичні публікації вивели Любомира Стринаглюка у перший ряд найцікавіших українських поетів. Вірші автора відзначаються герметичною вишуканістю та тяжіють до дискурсу неомодернізму в сучасній українській літературі. Вони перекладалися польською, російською, хорватською та німецькою мовами.

Авторству Любомира Стринаглюка належать поетичні збірки «Медовий кумир», «Бентежні видива» та публіцистична книга «Знаки часу. Розпізнавання», яка при перевиданні отримала назву «Знаки часу. Розпізнавання. Небезпечні символи для нашої віри». Її продовженням стало видання 2017 р. під назвою «Знаки часу. Тлумачення», що пропонує читачам тлумачення явних і прихованих символів у сучасному світі. За редакцією ювіляра вийшов каталог «Через естетику душі - до гармонійного суспільства».

Любомир Стринаглюк - лауреат літературної премії ім. В. Стефаника 2014 року за збірку віршів «Бентежні видива», Член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників.

Тож усіх, кого цікавлять матеріали про поета-ювіляра та його творчість, запрошуємо до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка на перегляд виставки «Творчі візії Любомира Стринаглюка». Окрім перелічених книг авторства поета, виставку доповнено антологіями, збірниками, журналами, де опубліковані твори відомого краянина. Особливу цінність становить підготовлена фахівцями обласної книгозбірні з нагоди 45-літнього ювілею поета пам'ятка користувачу «Поезія - це мова, якою послуговує Бог», де зібрані матеріали про автора та його творчість з фондів обласної книгозбірні.

Чекаємо Всіх зацікавлених!

 

 

 

Оновлено 19-07-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка