Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Книги-мандрівки від Українського книжкового фонду



Нещодавно фонди відділу літератури з питань мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка поповнились новими  подарунковими виданнями Ярини Винницької  «Ковчег Україна» та «Ковчег  Музика» які  вийшли за підтримки Українського культурного фонду.

«Ковчег Україна» – унікальний видавничий проект, який під своєю обкладинкою містить усю культурну спадщину України – артефакти традиційної культури, шедеври професійного мистецтва, символи і архетипи, історичні постаті і видатних культурних діячів – все те, що може мати статус
"бренд України".

Це популярне арт-видання перезавантажить культурні стереотипи про Україну, продемонструє масштаб і велич усієї її культурної спадщини, відкриє широкому загалу відомі тільки вузькому колу спеціалістів унікальні культурні артефакти. Як стверджує авторка видання Ярина Винницька: "якби кожен українець знав про свою культуру хоча б те, що є викладено у цій книжці, ми б жили у цілковито інакшій країні – так що цю книгу треба просто вивчити напам'ять."

«Ковчег Музика» – путівник по українській музичній спадщині від архаїчних колядок до «Червоної Рути». Тут зібрані усі найзнаковіші постаті українського музичного пантеону, унікальні музичні артефакти, цікаві історії з життя українських композиторів.

Книга є фактично програмою одноіменного концерту-хрестоматії, що містить найкращі шедеври української музичної спадщини – народні пісні, давні духовні наспіви, музику класиків і сучасних українських композиторів.

Дані видання розраховані на широке коло читачів, яким не байдужа  наша багатогранна історія української культури.

З книгами  можна ознайомитись у відділі літератури з питань мистецтва обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка.

Винницька Я. «Ковчег Україна» / Я. Винницька - Львів : Видавництво Ковчег, 2021. - 160 с.

Винницька Я. «Ковчег Музика» / Я. Винницька - Львів : Видавництво Ковчег, 2020. - 52 с.

 

 

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка