Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Новочасна українська книга в контексті дослідницьких практик: діагностика фонду сучасних україномовних літературно-художніх видань



Пропонуємо Вашій увазі розповідь про науково-дослідне видання «Новочасна українська книга в контексті дослідницьких практик: діагностика фонду сучасних україномовних літературно-художніх видань 2000–2020 рр.», яким поповнився фонд обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

Дане видання містить результати дослідження, проведене фахівцями відділу абонементу головної книгозбірні області впродовж карантинного періоду з жовтня 2019 року до грудня 2020 року. Тут ви знайдете відповіді на запитання, що час від часу виникають як у бібліотечних працівників, так і у читачів, а саме: наскільки бібліотечні фонди є оновленими, зокрема, україномовними виданнями; які літературно-художні видання, українські чи зарубіжні (перекладні), користуються більшою популярністю; книги якої тематики є найбільш запитуваними; скільки віршованих збірок сучасних поетів та поетів-класиків налічує фонд абонементу і яка їх ефективність; чи затребуваними є книги для дітей та юнацтва у обласній універсальній науковій бібліотеці тощо.

Варто зазначити, що поштовхом до такого детального пізнання української книги та створення науково-дослідного видання стало бажання, а в деякій мірі і потреба, привернути увагу до сучасних україномовних художніх видань, продемонструвати їх багатогранність, можливість через художній стиль пізнавати значимі та вартісні моменти життя; розвіяти міф про художню літературу, як «легке чтиво» та «маловартісну літературу»; дати цілісне розуміння ролі художньої книги у розвитку українського суспільства, в системі суспільних цінностей та пріоритетів.

Тож завітайте до відділу абонементу і замовте науково-дослідне видання «Новочасна українська книга в контексті дослідницьких практик: діагностика фонду сучасних україномовних літературно-художніх видань 2000-2020 рр.». Окрім фахової інформації кожен, хто зацікавиться даним дослідженням та ознайомиться з ним детальніше, дізнається багато корисного для себе, зокрема, привернуть вашу увагу:   важливі довідки, доречні ремарки, рекомендовані книги до прочитання, перші речення книг, влучні цитати.

 

Новочасна українська книга в контексті дослідницьких практик: діагностика фонду сучасних україномовних літературно-художніх видань [Текст] / Івано-Франків. ОУНБ ім. І. Франка, Від. абонементу ; [уклад. та упоряд. вид. О. Качорак ; відп. за вип. Л. Бабій ; діагностику здійснювали: О. Качорак, О. Черепович, О. Мосорко, О. Храпко]. - Івано-Франківськ : [ЯРИНА], 2020. - 93 с. : табл., діаграми.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка