Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

СНІД: знати, щоб вижити



Таку назву носить книжково-ілюстративна виставка – інформ-досьє, організована 29 листопада 2021 р. працівниками відділу загального читального залу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

Щорічно 1 грудня згідно з рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та Генеральної Асамблеї ООН, прийнятими в 1988 році, відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цей день започатковано з метою підвищення обізнаності про епідемію СНІДу, викликаної поширенням ВІЛ-інфекції, а також як день пам'яті жертв цього захворювання.

Поширення епідемії ВІЛ-інфекції і сьогодні продовжує залишатися об'єктивною загрозою національного масштабу та негативно впливати на репродуктивний потенціал населення багатьох країн світу, в тому числі і України. За більш ніж 30-річну історію хвороби ВІЛ уразив понад 60 мільйонів осіб. Україна досі залишається лідером в Європі за темпами розповсюдження ВІЛ-інфекції.

З нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом та з метою інформування про це захворювання у відділі загального читального залу бібліотеки діє книжково-ілюстративна виставка -інформ-досьє «СНІД: знати, щоб вижити».

Серед представлених книг, які розповідають про історію виникнення хвороби, способи зараження ВІЛ та профілактичні методи запобігання інфікування, зацікавлений читач має змогу переглянути такі видання: «ВІЛ/СНІД: політика, профілактика, догляд», «Ефективні форми роботи з попередження ВІЛ/СНІДу серед дітей та молоді в Україні», монографія «Догляд та виховання дітей, які живуть з ВІЛ: аналіз ситуації, проблеми та шляхи вирішення», «Інфекційні хвороби», «Методичні рекомендації щодо соціальної підтримки людей, які живуть з ВІЛ (з досвіду роботи)», «Моніторинг епідемії ВІЛ/СНІДу: Оцінка ефективності протидії (соціальний аспект), М. Бідочко «Інфекційні хвороби», В. Запорожан, М. Аряєв «ВІЛ-інфекція і СНІД» та інші.

Тож після завершення карантинних обмежень запрошуємо всіх до ознайомлення з виставкою.

Пам'ятаймо! СНІД ще не переможений, ось чому нам так важливо навчитися слухати тих, хто опинився по той бік біди. Носії ВІЛ - люди, які хочуть жити. Бережіть себе, піклуйтеся про ближніх і нехай Всесвітній день боротьби з ВІЛ об'єднає всіх і кожного!

 

Оновлено 07-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка