Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Науковий збірник «Шлях до гармонії: мистецтво + математика»



Шановні читачі! Пропонуємо вашій увазі тематичний науковий збірник „Шлях до гармонії: мистецтво + математика”, який поповнив фонд відділу літератури з питань мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

Книга «Шлях до гармонії: мистецтво + математика» видана з нагоди 60 річчя професора Львівської національної академії мистецтв, доктора мистецтвознавства, члена національної спілки архітекторів України Олега Боднара.

Тематичний збірник присвячений міждисциплінарним проблемам, які сформувалися на стику мистецтва та математики. Як приклад гармонійного поєднання художнього та математичного підходів висвітлюється творчий та науковий досвід професора Львівської національної академії мистецтв Олега Боднара. Саме представники цього напрямку складають основну частину авторського колективу книги. У своїх статтях вони розкривають проблеми формоутворення в архітектурі та дизайні, питання історії та теорії золотого перерізу, взаємодії мистецтва з наукою.

Книга поділена на три розділи. Перший - «Шлях до гармонії» - складають статті, що торкаються персони ювіляра, висвітлюють його творчі та наукові досягнення.

Другий розділ - ілюстрований. Він знайомить з творчими роботами Олега Боднара.

Третій «Мистецтво + математика» сформований із статей, що містять наукові дослідження за темою «мистецтво + математика».

Книга буде корисною для фахівців, а також студентів архітектурного та мистецького профілів, математиків, представників будь яких галузей науки і практики, які цікавляться новаціями в художньо-проектній творчості та міждисциплінарних дослідженнях.

Тож запрошуємо всіх зацікавлених до відділу літератури з питань мистецтва  обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка для ознайомлення із науковим збірником «Шлях до гармонії: мистецтво + математика».

 

Шлях до гармонії: мистецтво+математика : [тематичний збірник] = The way to harmony: art+mathematics / [редактор М. Габрель ; переклад: Г. Ісаєва]. -  Львів : Львівська національна академія мистецтв, 2008. - 444 с., іл.

 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка