Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Демократичні пріоритети



14 вересня 2021 року у відділі загального читального залу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка до Міжнародного дня демократії розгорнута книжково-ілюстративна виставка-роздум «Демократичні пріоритети».

У 2007 році Генеральна Асамблея ООН на пленарному засіданні ухвалила рішення щодо щорічного відзначення Міжнародного дня демократії 15 вересня, що було виражено у відповідній резолюції № 62/7, та запропонувала державам-членам, системі ООН та іншим регіональним, міжурядовим і неурядовим організаціям відзначати цей день.

Демократія, в буквальному перекладі з грецької, означає народовладдя; державний лад, закріплений конституційно, при якому громадяни країни мають право брати участь в управлінні нею. Це право вони реалізують через участь у виборах, референдумах.

Зараз демократію відносять до основних і універсальних суспільних загальнолюдських цінностей. Вона є фундаментом для побудови принципів всіх провідних держав, співтовариств, союзів і федерацій, а також лежить в основі Організації Об'єднаних Націй.

В Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка до Міжнародного дня демократії підготовлено книжково-ілюстративну виставку-роздум «Демократичні пріорітети». До уваги користувачів пропонується література, в якій розкривається суть демократії, історія запровадження демократичних моделей управління у країнах світу, стан та перспективи демократичних перетворень в Україні та інше.

На виставці представлено такі видання як «Основи демократії: права людини та їх забезпечення в умовах суспільних змін», «Розвиток демократіїї в Україні», «Розвиток ефективної демократії в Україні та роль громадського суспільства», Давимука С. «Політичні режими сучасності та перехід до демократії», Масарик Т. «Право і демократія», Паламарчук В. «Трансформації демократії та пошук стратегії суспільно-політичного розвитку України» та багато інших цікавих книг, метою яких є звернути увагу на стан демократії у світі та сприяти підвищенню поінформованості громадськості.

Тож запрошуємо до загального читального залу нашої книгозбірні на перегляд виставки.

         Чекаємо на зустріч з вами

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка