Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Обласна книгозбірня на онлайн-зустрічі «Партнерство заради державної мови»



08 липня 2021 року фахівці Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка Л. В. Федик та Л. І. Жирик взяли участь в онлайн-зустрічі «Партнерство заради державної мови», організованої ВГО Українська бібліотечна асоціація та Національною комісією зі стандартів державної мови. Учасниками зустрічі стали керівники та працівники бібліотек різного підпорядкування.

На зустрічі обговорювалася співпраця у контексті нещодавно підписаного Меморандуму про партнерство між даними організаціями.

Бібліотекарі дізналися про можливості створення на базі бібліотек майданчиків для іспитів на рівень володіння державною мовою в усіх регіонах України, процедуру проведення іспиту, ознайомилися з роботою іспитової системи.

Доповідачами були: голова Комісії Орися Демська, член Комісії Ілля Данилюк, який ознайомив із роботою іспитової системи та керівник апарату Комісії Катерина Журба, яка поінформувала про умови співпраці та організацію роботи бібліотек як іспитових майданчиків.

Модерувала зустріч Оксана Бруй, Президентка ВГО Українська бібліотечна асоціація, директорка Науково-технічної бібліотеки КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Надання чіткого алгоритму створення іспитових аудиторій у бібліотеках істотно допоможе у розбудові інфраструктури для зручного складання загальнонаціонального іспиту на рівень володіння державною мовою, зміцнить партнерські відносини між Національною комісією зі стандартів державної мови та Українською бібліотечною асоціацією.

Cвітлини

 

Оновлено 01-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка