Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Культовий письменник Василь Шкляр



З 9 червня 2021 року у відділі абонементу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка діє книжкова виставка-вітання, присвячена ювілею одного з найпопулярніших авторів не тільки в Україні, а й за кордоном, Василя Шкляра.

Український письменник Василь Шкляр народився 10 червня 1951 року на мальовничій Черкащині. Навчався в Київському національному університеті ім. Т. Шевченка, згодом - в Єреванському державному університеті, де репрезентував українське письменство.

Працював у Центральному державному історичному архіві, в журналах «Ранок» та «Дніпро», був політичним журналістом у різних «гарячих» точках, тривалий час перебував на творчій роботі: обіймав посади головного редактора книжкового видавництва «Дніпро» та заступника голови Національної спілки письменників.

2011 року створив Міжнародну благодійну організацію «Фонд Василя Шкляра «Холодноярська Республіка», головна мета якої - благодійна діяльність, спрямована на розвиток українського кіномистецтва.

Василь Шкляр - автор славнозвісних романів «Залишенець. Чорний Ворон», «Маруся», «Троща», «Характерник», «Тінь сови», «Ключ», «Кров кажана», збірок «Треба спитати у Бога», «Чорне сонце». Він - володар багатьох літературних нагород, найпрестижнішою з яких є народна Шевченківська премія, кошти на яку зібрали звичайні громадяни після того, як письменник з політичних мотивів відмовився від присудженої йому Національної премії ім. Т. Шевченка. Та за словами Василя Миколайовича найкраща для нього премія - «...це прихильність моїх читачів. Те, що мої романи мають найширший попит, вони найкраще продаються і це для мене найвища винагорода...»

Ми щиро вітаємо нашого славного ювіляра та запрошуємо до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка: у відділі абонементу розгорнута книжкова виставка-вітання «Культовий письменник Василь Шкляр».

Фото.

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка