Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Олег Криштопа «Останні українці Польщі»



Пропонуємо вашій увазі книгу Олега Криштопи «Останні українці Польщі», яка нещодавно поповнила книжкові фонди відділу загального читального залу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

 

Біографічна довідка

 

Олег Криштопа - письменник, журналіст. Народився у 1978 році в Івано-Франківську. Живе у Києві. Автор понад десятка книжок у жанрі прози та нон-фікшн. Переможець Першого конкурсу художнього репортажу «Самовидавець». Автор історичного телепроєкту «Машина часу».

 

Українці, які з діда-прадіда жили на своїх землях, після Другої світової війни опинилися відділеними від співвітчизників українсько-польським кордоном. Багатьох із них депортували 1947 року в рамках акції «Вісла» на північ і захід Польщі - доти німецькі землі.

Відомий репортажист Олег Криштопа проїхав Польщею, щоби поспілкуватися з українцями, для яких Україна є більш уявною, ніж реальною, є радше краєм спогадів, аніж намірів. У цій книжці вони розповідають про те, чого зазнали під час переселення, як берегли свою ідентичність у чужій країні, яким було і є ставлення до них поляків. Де вони відчувають свій дім? Чи виростуть їхні внуки українцями? Чим відрізняються від українців у Польщі - емігрантів останніх хвиль?

На ці питання зацікавлений читач шукатиме відповіді разом з автором, завітавши до відділу загального читального залу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка та переглянувши презентовану книгу.

Чекаємо на зустріч з вами.

 

Криштопа О. Останні українці Польщі / Олег Криштопа. - Брустурів (Івано-Франків. обл.) : Дискурсус, 2019. - 224 с. : іл.

 

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка