Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Тетяна Кінзерська «Талан і талант (вистава-концерт) та інше»



Книжковий фонд відділу літератури з питань мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка поповнило літературно-художнє видання Тетяни Кінзерської «Талан і талант (вистава-концерт) та інше».

Пропонуємо Вашій увазі дослідження кандидата мистецтвознавства Тетяни Кінзерської, присвячене одній із найяскравіших актрис українського класичного театру («театру корифеїв») Єфросинії Пилипівні Зарницькій.

У виданні розкрито життєвий та творчий шлях Єфросинії Зарницької, яка була вихована на засадах національної практичної школи режисури та акторської майстерності М. Старицького, М. Кропивницького. Актриса упродовж сорока років (1889-1929) чарувала й зворушувала глядачів грою у різнопланових ролях музичного й драматичного репертуару.

До книжки увійшла п'єса «Талан і талант» (вистава-концерт) написана за матеріалами літопису життя і творчості Єфросинії Зарницької та статті «Український «театр корифеїв» як практична школа» і «Театральна студія «Українська робітня» під керівництвом Анатолія Черкова», відгуки на вистави 1990-х рр. «Пісня Сольвейг» (режисер В. Троїцький), «Дама без камелій» (режисер Р. Віктюк), «Щастя від Шніцлера» (режисер Б. Струтинський).

Видання розраховане на викладачів і студентів навчальних закладів гуманітарного спрямування та на залюблений у мистецтво театру широкий читацький загал.

Всіх, хто зацікавився  книгою Тетяни Кінзерської «Талан і талант (вистава-концерт) та інше», щиро запрошуємо до нашої бібліотеки для більш детального ознайомлення.


Кінзерська Т. Талан і талант (вистава-концерт) та інше [Текст] / Тетяна Кінзерська. - Київ : Укр. пріоритет, 2020. - 231 с. : іл.

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка