Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Віртуальна виставка «Василь Стефаник: сила справжнього таланту»



14 травня 2021 р. минає 150 років від дня народження українського письменника, майстра експресіоністичної новели, суспільного діяча Василя Стефаника. З цієї нагоди відділ інформаційних технологій та електронних ресурсів Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка підготував відеопрезентацію та віртуальну виставку «Василь Стефаник: сила справжнього таланту», які розміщені на сайті бібліотеки.

Василь Стефаник - автор самобутніх, глибоких за змістом і мистецьки довершених соціально-психологічних новел про життя західноукраїнського селянства кінця ХІХ-початку ХХ століття. Письменник написав не так уже й багато - його художні твори вміщаються в одному томику, але вражають своєю виключною правдивістю, справжньою оригінальністю і художньою досконалістю. Письменнику вдається у кожній новелі розгорнути цілу палітру почуттів та поневірянь персонажів та відтворити жорстокий світ на переламі століть.

Творчість і манера письма Василя Стефаника мали великий вплив на розвиток української новелістики. Творці художнього слова, вчені-літературознавці вважають його визначним майстром психологічної новели, «абсолютним паном форми» (І. Франко), зокрема діалога, і відносять до когорти світових прозаїків найвищого мистецького рівня.

Більше дізнатися про  одного з найвидатніших майстрів малих жанрових форм не лише в українському, а й у світовому письменстві, й відкрити для себе чимало цікавих фактів про життя і творчість нашого відомого краянина можна, переглянувши відеопрезентацію та віртуальну виставку  «Василь Стефаник: сила справжнього таланту».

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка