Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Творчий простір онлайн на втілення мистецьких проєктів



17-20 лютого 2021 року фахівці Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка Л. Жирик та М. Цюпа взяли участь в зимовій таборівці Winter Ideas online camp – творчому просторі онлайн, метою якого є надихнути на втілення мистецьких проєктів, надати допомогу у плануванні проєкту соціальної дії на творчу тематику, допомогти опанувати цікаві креативні онлайн-інструменти, фото- та відеопідходи до створення проєктів. Учасниками були представники громадських організацій, молодіжних рад, молодь, освітяни, бібліотекарі, працівники культури з усіх регіонів України.

Онлайн-кемп побудований за Програмою Британської ради в Україні «Активні громадяни». Випускники табору після навчання матимуть можливість подавати проєкти соціальної дії на конкурс Британської ради. Партнери: Мережа освітніх кемпів «Чистий простір», Міська централізована бібліотечна система міста Кропивницького, Мистецька формація «Дефіс». Winter Ideas online camp-2021 проводився ГО «Агенція сталого розвитку «Хмарочос» за підтримки Британської Ради в Україні в рамках програми «Активні громадяни».

Впродовж трьох навчальних днів учасники табору вели культурний діалог, шукали спільні точки дотику, отримали бонусні навчальні сесії кемпу - створення онлайн-карт за допомогою додатку Google My Maps; аудіоподкастів; знайомство з технікою відео у стилі стопмоушн.

Модератором табору була Вікторія Поліщук, громадська діячка, бібліотекарка. На табір були запрошені цікаві спікери та спікерки, які мають досвід у втіленні креативних творчих проєктів: Ірина Крило (дизайнер креативних листівок), Анна Ліщина (проєкт «Лавандова історія»), Ірина Кудря (Маловисківська окрилена громада), Ольга Луценко представила онлайн ресурс Stop Motion Studio, де можна створювати ілюзії руху за допомогою швидкої зміни кадрів, Кирило Поліщук говорив про мистецькі проєкти: з чого почати та як втілити.

А ще - це була чудова можливість створити власну дошку на платформі Padlet, щоб взяти участь в аудіо декламаційному проєкті з нагоди вшанування творчості Лесі Українки.

На четвертий день ми отримали подарунок від організаторів кемпу. Це була онлайн-ватра активних громадян «Сторітелінг - просто розповідайте історії» за участі спікерки Слави Світової.

Участь у заході дала змогу долучитися до спільнотворення унікального мистецького продукту, прокачати свої онлайн-навички та навчитися активізовувати свою громаду через культурницькі проєкти, розвинути свої навички проєктного менеджменту.

Світлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка