Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Сергій Тримбач «Кіно, народжене Україною: ілюстрована історія»



Пропонуємо увазі читачів літературно-художнє видання Сергія Тримбача „Кіно, народжене Україною: ілюстрована історія”, яке поповнило фонд відділу літератури з питань мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

Книга «Кіно, народжена Україною: ілюстрована історія» одна із тих, що надійшли до нашої бібліотеки у 2020 році завдяки Програмі поповнення фондів публічних бібліотек Українського інституту книги.

У виданні йде мова не лише про кіностудію ім. О. Довженка, вона про все українське кіно. Ювілей кіностудії став приводом оприлюднити матеріали, появи яких давно чекала Україна. Ці матеріали охоплюють період від становлення українського кіно на межі XIX-XX ст. до сучасної доби, коли відбувається справжнє відродження і оновлення кінематографу України.

Особливістю книги є те, що вона пропонує різнопланові точки зору на кіностудію. Тут і загальний план, який дає розуміння закономірності поступу кіно, і середні та крупні плани, які дозволяють заледве не зазирнути в очі нашим кінематографістам. Текст книги наповнений ілюстративним матеріалом.

Тож запрошуємо всіх зацікавлених до відділу літератури з питань мистецтва обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка для ознайомлення із альбомом антології українського кіно.

 

Тримбач С. Кіно народжене Україною [Образотворчий матеріал] : ілюстр. історія : [альб. антол. укр. кіно] / С. Тримбач ; [ред.: А. Стародуб, І. Ставчанський]. - Київ : Саміт-книга , 2019. - 385 с. : іл.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка