Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Рідна мова – коріння нації



21 лютого – Міжнародний день рідної мови, всесвітнє свято, засноване з метою сприяння багатому культурному та мовному різноманіттю. Головним меседжем цього свята можна вважати слова Пантелеймона Куліша: „Своєї мови рідної і свого рідного звичаю вірним серцем держітеся. Тоді з вас будуть люди як слід, тоді з вас громада буде шанована і вже на таку громаду ніхто своєї лапи не положить”.

17 лютого 2021 р. у відділі абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відкривається книжкова виставка „Рідна мова - коріння нації". Серед найновіших видань, презентованих на цій бібліотечній експозиції представлені книги Тараса Берези „Скажи мені українською", Кирила Булаховського „Цікаве мовознавство", Наталії Клименко і Павла Мельник-Крисаченка „Українська легко!", Сергія Піддубного „Українська мова - мова вільних людей", Олександра Авраменка „100 експрес-уроків української". А ще - оригінальне перекладне дослідження англійського лінгвіста Деніеля Еверетта „Походження мови. Як ми навчилися говорити", у якому автор з гумором подає інтелектуально складний наратив, змальовуючи захопливу еволюцію - від появи перших слів до більш ніж 7000 окремих мов, якими людство спілкується нині.

Тож запрошуємо до нашої обласної книгозбірні: тут ви знайдете багато нового, цікавого і несподіваного про витоки мови, про древній спосіб наших пращурів передавати інформацію на відстань, про філософію українського слова, про числа, літери, імена, про молитву, пісню - всього того, що є нашим духовним багатством.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка