Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Джеймс Форд Роудс «Історія громадянської війни в США. 1861-1865»



У книжковому фонді відділу загального читального залу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка нова книга – Джеймс Форд Роудс «Історія громадянської війни в США. 1861-1865»

В анонсованій книзі американського історика Джеймса Форда Роудса, яка принесла йому Пулітцерівську премію у 1918 році, детально та прискіпливо описано визначальну подію для Сполучених Штатів - Громадянську війну 1861-1865 років.

Війни завжди залишатимуть шрами на тілі будь-якої країни. Можливо, є шанс знайти втіху, якщо йдеться про перемогу над загарбниками, який вдерся до твоєї вітчизни, але як бути, коли суспільство пережило випробування громадянською війною? Яка тут може бути радість, якщо війна зіштовхнула тебе лобами з твоїм найкращим другом? Чи принесе радість така перемога?

Стародавній Рим, Англія, Франція, Росія, Іспанія, Китай - це далеко не повний список держав, громадяни яких запекло винищували одне одного.

Проте цього разу мова не про країни Європи чи Азії. На сторінках цієї книги мова йде про Громадянську війну у Сполучених Штатах Америки, війну, яка незаслужено відійшла на другий план як в європейській, так і у вітчизняній історіографії, хоча старі рани не загоїлися й досі. Проте Громадянська війна заклала основи якісно нового суспільства, яке спромоглося розбудувати могутню державу. Вже менш ніж через сто років вона диктуватиме свої правила гри іншим країнам, фактично перетворившись у Римську імперію. Як би жорстоко це не звучало, але цю могутність США мають завдячувати тому кровопусканню, яке відбулося в результаті Громадянської війни.

І саме про це кровопускання нам у всіх подробицях і розповідає автор книги «Історія громадянської війни в США. 1861-1865».

Ця книга не є сухою хронікою, а натомість кожну подію підсилює детальними портретами сучасників, їх власними роздумами. Автор розглядає Громадянську війну не тільки через призму битв, а й додає широку панораму дипломатичної гри, проникає до владних кабінетів, бавовняних плантацій, вулиць, індустріальних міст. Як у хорошому фільмі, постають відвага і боягузтво, шляхетність і підлість, зрада і відданість, жорстокість і милосердя. І все це щоби максимально об'єктивно, яскраво та детально розповісти історію Громадянської війни, яка не лише змінила долю цілої нації, а й у далекій перспективі вплинула на весь світ.

Кожен, хто завітає до відділу загального читального залу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка та візьме до рук «Історію громадянської війни в США. 1861-1865», неодмінно дочитає її до останньої сторінки, оскільки вона не лише цікава, але і дає багато поживи для роздумів над історією усієї людської цивілізації.

Тож з нетерпінням чекаємо на зустріч з вами.

Роудс Дж. Ф. Історія громадянської війни в США, 1861-1865 / Джеймс Форд Роудс ; пер. І. Бігуна]. - Київ : [Олексій Бешуля], 2020. - 484 с. : іл.

 

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка