Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Одкровення Володимира Яворівського



Пропонуємо увазі користувачів розповідь про нове видання з фонду відділу абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка. Це – книжка спогадів „Вони були, вони є. Про великих українців зблизька, з відстані відчайдушних юнацьких пригод і чоловічої дружби завдовжки в усе життя”. Автором її є Володимир Яворівський, один з найдосконаліших майстрів українського слова, стиль якого упізнаваний з першого рядка.

„Вони були, вони є..." видана у пам'ять тим, із ким звела автора доля. Тут - неймовірні історії: про смолоскипну ходу в Одесі у 1961-му разом із Василем Симоненком і Лесем Танюком, про львівське батярство з Романом Іваничуком і Богданом Стельмахом, про київський письменницький світ із Павлом Загребельним і Миколою Вінграновським, про мандрівку до Бразилії з Іваном Плющем і про купальську ніч із Левком Лук'яненком.

А ще на сторінках книжки ми зустрічаємося з людьми, які творили українську культуру та історію - Григором Тютюнником, Анатолієм Дімаровим, Богданом Ступкою, Анатолієм Бортняком, Валентином Морозом та багатьма-багатьма іншими не менш відомими постатями, - тими, хто не побоявся піднятися проти комуністичної системи й вибороти незалежність України.

Відразу після послаблення карантинних обмежень запрошуємо до бібліотеки бажаючих прочитати одкровення Володимира Яворівського:

 

Яворівський В. Вони були, вони є. Про великих українців зблизька, з відстані відчайдушних юнацьких пригод і чоловічої дружби завдовжки в усе життя : [спогади] / Володимир Яворівський ; [ред. Т. Михальова]. - Київ : Брайт Букс, 2019. - 152 с. + 8 окр. арк. іл.

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка