Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Різдвяні традиції Прикарпаття: у спадок нащадкам



4 січня 2021 року у відділі краєзнавчої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка розгорнуто книжкову виставку-свято, присвячену святкуванню циклу Різдвяних свят на Прикарпатті.

7 січня настає особлива духовна радість, яка обіймає кожного з нас, бо цей день - незвичайний. Ми прославляємо одну з найвеличніших подій Священної історії щирим і сповненим радості привітанням: «Христос народився! Славіте Його!». Різдво Христове належить до великих християнських, так званих дванадесятих свят, які відзначаються особливо урочисто. За біблійними свідченнями цього дня народився Син Божий - Ісус Христос, якому люди поклоняються вже два тисячоліття. Автентичні різдвяні святкування давно полюбились як місцевим мешканцям, так і туристам, які відвідують Івано-Франківщину на свята.

До уваги користувачів бібліотеки на виставці щедро представлені матеріали із фондів обласної універсальної бібліотеки ім. І. Франка, а саме: «Чи дома, дома цей пан господар?: Різдво в Ославах : коляди, колядки та щедрівки», «Різдво через Збруч», Лавренюк Л. «У світі святих. Зима», Плитка-Горицвіт П. «Різдв'єна коліда у селі Криворівня між роками 1937-1939», Коломийчук О. «Осінньо-зимові календарні звичаї та обряди бойків у другій половині ХІХ - на початку ХХ століття», «Від Пилипівки до Говіння : Звичаї, традиції, колядки, щедрівки зимового циклу», Вовк В. «Зимове дійство», Гнатюк В. «Колядки і щедрівки»,  Юрків В. «Святий вечір», Вербенець О. «Обряди і страви Святого вечора».

Тож запрошуємо до обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. Франка детальніше ознайомитись із виданнями, представленими на виставці «Різдвяні традиції Прикарпаття: у спадок нащадкам», які висвітлюють колоритні обряди святкування Різдвяних свят у нашому краї.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка