Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

„Різдвяна містерія” від Юстейна Ґордера



Напередодні величного свята, у зимове надвечір’я, коли вся родина збирається на святу вечерю, так захопливо відкрити книжку і поринути у давні-предавні часи, у чарівну Вифлеємську ніч, коли Божа зоря сповістила світ про народження Спасителя людства. Цією книжкою може бути „Різдвяна містерія” відомого норвезького письменника Юстейна Ґордера, який майстерно передає неповторну атмосферу очікування великого дива Різдва Христового.

„...Сутеніло. Світло ліхтарів наповнювало різдвяні вулички, між вогниками витанцьовували густі сніжинки..." - так розпочинається різдвяна містерія Йоакима, який у закутках книжкової крамниці знаходить чарівний різдвяний календар і тепер щодня, коли хлопчик відчиняє чергове віконечко, звідси випадає записка, яка розповідає історію про Елізабет та її мандрівку до Вифлеєму.

Ця розповідь, у якій автором майстерно переплетено історичне бачення із казковою вигадкою, дає змогу читачам прожити і пережити знову біблійну історію за допомогою магічної мандрівки крізь час і простір у Вифлеєм, коли там сталася радісна новина - народилося Дитятко Ісус. 

Запрошуємо завітати до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка: анонсована книга  Юстейна Ґордера „Різдвяна містерія" - для сімейного читання і спільного проживання чарівної подорожі - представлена на святковій книжковій виставці у відділі абонементу.

 

                    Гордер Ю. Різдвяна містерія / Юстейн Гордер ; з норвез. пер. Н. Іліщук. - Львів : Літопис, 2019. -  252 с.

 

Оновлено 24-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка