Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«Степан Каспрук. Графіка»



Шановні читачі! Пропонуємо вашій увазі образотворчий матеріал „Степан Каспрук. Графіка”, який поповнив фонд відділу літератури з питань мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

Пропоноване видання відомого на Прикарпатті графіка Степана Каспрука побачило світ у Івано-Франківському видавництві «Лілея-НВ».

Народився Степан Дмитрович Каспрук в селі Нові Скоморохи Галицького району Івано-Франківської області. Закінчив Косівське училище прикладного мистецтва. Працював в Івано-Франківську: на художньому комбінаті; референтом СХУ; засновником і директором (1992-2009) Музею визвольних змагань Прикарпатського краю ім. С. Бандери. Голова обласного товариства «Меморіал» (від 2002). Праця Степана Каспрука гідно поцінована. Він є лауреатом обласної премії ім. Я. Лукавецького (2010), відзначений орденом «За заслуги» 3-го ступеня (2007).

Степан Каспрук - учасник обласних та всеукраїнських мистецьких виставок. Створює переважно пейзажі, портрети, ілюстрації до книг. Працює в техніці - ліногравюра, офорт, акватинта, літографія. Окремі роботи зберігаються в Музеї мистецтв Прикарпаття та Івано-Франківському краєзнавчому музеях, Шевченківському національному музеї-заповіднику в Каневі.

Художник-графік, різьбяр Степан Каспрук у своїй творчості виступає як людина, закохана у свій край, її людей, які живуть ідеалами свободи і правди. Даний альбом - це плід багаторічних напрацювань. У творчості художник опоетизовує дитинство, де відчувається сум за прожитими роками, звертається до образів народних героїв, оспіваних у піснях і думах нашого народу, відтворює сумні теми, які передають глядачеві трагічні події нашого народу.

Твори автора, більшість з яких виконані в техніці літогравюри, вирізняються розкутістю виконання, складною графічною мовою, багатством форми, живістю ліній, ритмікою білих і темних плям.

Тож, завітайте до нашої бібліотеки для більш детального ознайомлення з альбомним виданням графічних робіт Степана Каспрука.

 

Каспрук С. Графіка [Образотворчий матеріал] / С. Каспрук ; [упоряд. М. Аронець]. - Івано-Франківськ : Лілея-НВ, 2019. - 96 с. : іл.

 

Оновлено 08-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка