Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

УПА: звитяжці незборимої нації



14 жовтня – значуща дата, яка щорічно переповнює гордістю та хвилюваннями серця мільйонів громадян нашої України, адже саме в цей день українці відзначають чотири великі свята: День святої Покрови Пречистої Богородиці, річницю створення Української повстанської армії (УПА), День Українського козацтва та День захисника України. Саме тому, у відділі краєзнавчої літератури обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка розгорнута тематична книжкова виставка «УПА: звитяжці незборимої нації».

У християн східного обряду свято Покрови Пресвятої Богородиці здавна є одним із найулюбленіших українських свят. Традиційно саме в це православне свято українці вшановували та славили воїнів-захисників. Така традиція бере початок ще з часів Київської Русі. Для козаків Покрова була заступницею. Оберігає Пресвята Богородиця й нинішніх воїнів.

Події початку 2014-го року і неоголошена війна Росії проти України змусили переглянути багато поглядів українського суспільства, тому і День Покрови обрали не даремно.

Завітавши до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, де з нагоди Дня Українського козацтва та Дня захисника України діє тематична книжкова виставка-вшанування «УПА: звитяжці незборимої нації», ви матимете змогу більше дізнатися про героїчне минуле та сьогодення захисників нашої держави та вшанувати їхній ратний подвиг. На виставці представлені книги: «Герої ОУН-УПА: Івано-Франківська область», Бойчук З. «Олександр Луцький-Беркут - командир УПА «Захід»», Горбак В. «Карби пам'яті про бурхливі роки на Прикарпатті ОУН-УПА 1945-1955 років», Мірчук П. «В рядах УПА. Відродження великої ідеї. Трагічна перемога. Євген Коновалець», Криськів В. «Служба безпеки ОУН-УПА», Паньків М. «Схрони, криївки і бункери ОУН-УПА», «Спогади бійців УПА», Лесів С. «Курінь УПА «Промінь»: історія формування та бойовий шлях відділів», «УПА в хронології», «Зродились ми великої години...». ОУН і УПА» та чимало інших. Тою запрошуємо до відділу краєзнавчої літератури на перегляд книжкової вистаки.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка