Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Книги Януша Корчака – скарби світового гуманізму



З початком нового навчального року, в якому би форматі він не відбувався в теперішній час складних випробувань пандемією і карантинними обмеженнями, пропонуємо розповідь про нові книги видатного польського письменника-гуманіста Януша Корчака, які поповнили фонд відділу абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка. Це – збірки вибраних творів „Право на повагу” та „Дитя людське”, автор яких, письменник, філософ і практик-педагог та психолог, на багато десятиліть випередив свій час і ще за життя став легендою.

Збірка „Дитя людське" містить різні за жанрами тексти: трактат, драма, щоденник під назвами, зокрема, „Як любити дитину", „Діти Біблії. Мойсей", „На самоті з Богом. Молитви тих, котрі не моляться". В них унаочнюється Корчакова філософія дитиноцентризму, розроблена у жорстокому двадцятому сторіччі.

„Право на повагу" - це зібрання творів, які об'єднує любов до дитини, тонке розуміння дитячої психології. Автор закликає дорослих бачити в кожній дитині, насамперед, гідну поваги Людину: „Майте повагу до години, що минає, до сьогоднішнього дня. На що дитина буде спроможна завтра, якщо ми сьогодні не дозволимо їй жити свідомим, відповідальним життям?"  

Щоб познайомитися з неперевершеними скарбами світового гуманізму - творами Януша Корчака, запрошуємо до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

                    Корчак Я. Право на повагу : вибр. твори / Януш Корчак ; упоряд. І. Ковальчук ; [пер. з пол.: І. Ковальчук, Б. Матіяш, Р. Свято]. - Вид. 2-е. - [Київ] : ДУХ І ЛІТЕРА, [2019]. - 327 с.

 

                    Корчак Я. Дитя людське : вибр. твори / Януш Корчак ; [упоряд. С. Петровська ; пер. з пол.: В. Каленка, О. Ірванця, К. Москальця] ; худож. В. Гукайло. - [Київ] : Дух і Літера, 2018. - 532 с.

     

 

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка