Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Онлайн – тренінг «Code Club: можливості для кожного»



8 – 11 вересня проходило навчання в онлайн-тренінгу, організованого ГО «Code Club Івано-Франківськ» (регіональний куратор – Никоноров С.) та Прикарпатським Національним університетом імені Василя Стефаника. Подія була призначена для освітян, бібліотекарів та працівників центрів громад, а також для всіх тих, хто прагне розширювати освітні горизонти для себе та для молодого покоління; хоче створювати позитивне навчальне середовище; шукає можливостей для розвитку свого навчального закладу, бібліотеки чи центру розвитку громади; прагне ділитися знаннями і досвідом з натхненними та креативними дітьми; хоче займатися інтелектуальним волонтерством для розвитку нашої країни.

Загалом на подію було зареєстровано 93 особи, з яких 64 успішно його закінчили. Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка приєдналася до навчання і троє з наших працівників успішно виконали всі завдання курсу і отримали сертифікат про завершення дистанційного тренінгу на базі Лабораторії інноваційного навчання. Це - Людмила Жирик, Ольга Войтичук та Марина Цюпа.

Хочеться відзначити, що свої перші кроки в місті Івано-Франківську Code Club робив саме на базі обласної книгозбірні, використовуючи простір регіонального тренінгового центру.

Метою тренінгу була підготовка до практичної діяльності з організації діяльності та викладання у Code Club -  гуртку програмування для дітей 8 -15 років за умов карантинних обмежень та дистанційного навчання.

Тренерами тренінгу були Олеся Власій та Ольга Дудка, доценти кафедри математики та інформатики і методики навчання Прикарпатського Національного університету ім. В. Стефаника

На тренінгу учасники ознайомилися з діяльністю глобальної мережі Code Club World, Code Club Україна та Code Club Івано-Франківськ; з навчальними програмами для гуртків Code Club, рекомендованими для використання Міністерством освіти та науки України; набули практичних навичок з планування та організації осередку Code Club в навчальних закладах, бібліотеках та центрах розвитку громад в звичних умовах та в умовах карантинних обмежень; ознайомилися з віртуальним класом Google Classroom і його можливостями для оптимізації процесу навчання.

Хоча зараз  час карантину, і бібліотека тимчасово припинила обслуговування читачів, але працівники обласної книгозбірні використовують час для підвищення своєї кваліфікації, пізнання чогось нового та корисного, щоб надалі надавати послуги нашим читачам вже в новому форматі.

Сертифікати.

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка