Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Обласна книгозбірня на 5 Днях польської культури



28-30 серпня 2020 р. в Івано-Франківську відбулися 5 Дні польської культури, організовані Центром польської культури та європейського діалогу. У програмі відбулося багато заходів, серед яких квест вулицями міста, відкриття виставки про лічницю доктора Аполінарія Тарнавського, словесно-музично-мультимедійне видовище, а також вечір польської музики і танцю. Відзначення Днів польської культури проходило за підтримки Генерального Консульства Республіки Польща у Львові та Івано-Франківської міської ради в співпраці з КП „Простір Інноваційних Креацій ПАЛАЦ” та Fox Event Agency.

Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка, як партнер Центру, взяла участь в деяких заходах, які відбувалися в Палаці Потоцьких та онлайн.

28 серпня відбувся квест „Таємниця Твардовських" для тих, хто обожнює кримінальні історії і мріє спробувати себе у ролі детектива. Це була цікава пригода з незабутніми емоціями та цікавими подарунками.

29 серпня 2020 р. відбувся перегляд виставки „До Косова, товстий брате!" авторства Наталії Тарковської, в якій відображено історично-культурну, архітектурну, природничу і кулінарну спадщину давнього природолікувального закладу доктора Аполінарія Тарнавського у Косові на Покутті.

А ввечері відбулося чудове словесно-музично-мультимедійне видовище „Станиславів все ж живе", в якому було представлено історію міста в кількох жанрах: фільмовому, театральному та вокально-сценографічному. Автори згадали видатних людей Адама Міцкевича, Францішека Карпінського, Івана Франка, які додали неповторного колориту місту, а також сучасних письменників і поетів, відомих як представників „cтаниславівського феномену". Видовище відбулося у виконанні волонтерів Центру польської культури та європейського діалогу, учнів місцевої школи, а також активних представників польської громади. Дійство доповнили давні і сучасні пісні про Станиславів (нині Івано-Франківськ), а також поезії Адама Міцкевича, Івана Франка чи Халіни Посвятовської.

30 серпня пройшов вечір польської музики і танцю, адже музика - один з невід'ємних елементів польської культури, неймовірний імпульс для єднання людей. В цей вечір відбулися майстер-класи, гастрономічний простір та дискотека. Під час ремісничих студій відвідувачі познайомилися з базовими техніками роботи з деревом, а в рамках занять з кераміки дізналися про те, як приготувати глину і виготовити з неї керамічний виріб. На заняттях з виготовлення прикрас можна було виготовити традиційне червоне намисто. В грильовому меню - ковбаски і кров'янка у товаристві напоїв кольору золотистого сонця. А для наймолодших - дещо солодке. І вже пізнім - вечором танці під давню і сучасну польську музику за участі DJ Fox з Чернівців.

 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка