Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ПРОПОНУЄМО УВАЗІ ЧИТАЧІВ НОВЕ ВИДАННЯ!



Фонд відділу літератури з питань мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка поповнився виданням «Архипенко в західноукраїнському мистецькому дискурсі», упорядником якого є Василь Ґабора.

У книзі Василь Ґабора розкриває невідомі сторінки діяльності Олександра Архипенка в західноукраїнському мистецькому дискурсі 20-30-х рр. ХX ст.

Олександр Архипенко - скульптор, живописець і графік, один із основоположників кубізму в скульптурі, теоретик образотворчого мистецтва, почесний член Об'єднання митців-українців в Америці та член Американської Академії Мистецтва і Літератури, який народився і навчався в Україні, а творив у США.    

Найбільшою заслугою Олександра Архипенка перед рідною країною є те, що своїми творами він не лише розширив поняття українства, а й підняв його до космічного рівня, тому нам завжди буде важливо осмислювати його мистецький світ, щоб глибше пізнавати себе і свою націю.

Книга містить понад 110 репродукцій творів та фотографій Олександра Архипенка.

Видання адресоване мистецтвознавцям, журналістам, студентам та усім зацікавленим читачам.  

Тож, запрошуємо після закінчення карантину до відділу літератури з питань мистецтва обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, щоб більш детально ознайомитись з книжкою.

 

Архипенко в західноукраїнському мистецькому дискурсі (публікації та репродукції 20-30-х років XX ст.: хрестоматія) / упорядкув., передм., літ. ред. i прим. Василя Ґабора. - Львів ЛА «Піраміда», 2019. - 300 с.

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка