Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Мистецькі скарби онлайн



Працівники відділу літератури іноземними мовами Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка підготували для щирих шанувальників мистецтва та культури підбірку ресурсів, які надають доступ до онлайн-турів по музеях світу та України, а також для перегляду оперних вистав.

Пандемія Covid-19 внесла свої корективи у життя багатьох культурних інституцій у цілому світі і позбавила можливості поціновувачів культури і мистецтва відвідувати музеї та театри. Але, як часто буває, якщо одні двері десь зачиняються, то інші обов'язково відчиняються. Так, велика кількість мистецьких скарбниць відчинила свої двері для віртуальних мандрівок, перегляду музейних експозицій та театральних вистав.

Отож, завдяки програмі Google Arts&Culture це стало можливим, тому що сторінка об'єднує більш ніж 500 онлайн-пропозицій музеїв та галерей у цілому світі.

За адресою https://britishmuseum.withgoogle.com можна здійснити екскурсію Британським музеєм, а сторінка  https://www.louvre.fr/en/visites-en-ligne відкриє для Вас зали Лувру.

Також рекомендуємо відвідати музеї в Україні. Наприклад, чудовою знахідкою стане подорож українськими музеями просто неба за інтернет-адресою https://museums.authenticukraine.com.ua/ua, а також Музеєм Ханенків https://khanenkomuseum.kiev.ua/uk/pro-musey/virtualnyi-tur.

А для прихильників театральної музи буде цікавим посилання на сайти Віденської опери https://www.staatsoperlive.com та Метрополітен-опера https://www.metopera.org.

Тож бажаємо Вам приємних і захоплюючих прогулянок, а після закінчення карантину запрошуємо до обласної книгозбірні, у фондах якої є багато літератури з питань мистецтва.

 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка