Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Нова книга про кардинала Йосипа Сліпого



До уваги читачів пропонуємо ознайомитись із новим виданням з фондів Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка - книжкою Олександри Киричук «Кардинал Сліпий», яка вийшла у серії «Знамениті українці».

Пропонована книга розкриває перед читачем життєву дорогу і священниче служіння людини твердої віри і незламного духу - провідника Греко-католицької церкви, кардинала Йосипа Сліпого. На долю цього визначного церковного діяча випали і злети, і трагедії, і боротьба за свої переконання. Пройшовши шлях від сільського хлопця з Тернопілля до доктора богослов'я, ректора Львівської духовної семінарії у міжвоєнний період, після Другої світової війни він зазнав тяжких переслідувань. Репресований радянською владою, впродовж 18 років Йосип Сліпий поневірявся по тюрмах і таборах, проте не скорився, не зрікся віри. І, опинившись на волі завдяки зусиллям Папи Римського Іоана ХІІІ, 70-літній митрополит впродовж ще понад 20 років у Ватикані зосередився на об'єднанні розрізнених діаспорних общин вірних Української Греко-католицької церкви, заснуванні Українського католицького університету у Римі, боротьбі за Українську помісну церкву і Патріархат.

Його слова про велике лихо українців - брак єдності - і сьогодні звучать дуже актуально: «Внутрішні непорозуміння і дух незгоди - це одна з найголовніших причин нашого упадку... Тому провідною думкою є за всяку ціну втримати єдність...». 

Тож запрошуємо до Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, щоб взяти в руки нове видання "Кардинал Сліпий" й наповнити свою душу неймовірними розповідями з життя провідника Греко-католицької церкви Йосипа Сліпого. Чекаємо всіх зацікавлених книгою одразу після закінчення карантину в головній книгозбірні області!

Киричук О. Кардинал Сліпий / О. Киричук. - Харків : Фоліо, 2019. - 128 с.

 

 

Оновлено 15-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка