Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

С. Литвин «Симон Петлюра у боротьбі за самостійну Україну».



Пропонуємо Вашій увазі книгу Сергія Литвина «Симон Петлюра у боротьбі за самостійну Україну». яка нещодавно поповнила книжкові фонди Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

Презентована книга - комплексне дослідження життя і діяльності Голови Директорії і Головного Отамана військ Української Народної Республіки - Симона Петлюри.

Значний масив історичної літератури, мемуаристики, періодичних видань та раніше невідомих архівних матеріалів, залучений до цієї розвідки, дав змогу авторові ширше і повніше за попередніх дослідників представити максимально об'єктивні і підтверджені часом оцінки особистості С. Петлюри, яскравіше висвітлити його постать на тлі національно-визвольної боротьби українського народу 1917-1921 рр.

Усвідомлюючи, що постать С. Петлюри й дотепер залишається контроверсійною в історіографії та у сприйнятті суспільства, автор поставив собі за мету спростувати численні міфи та стереотипи і донести сучасникам і майбутнім поколінням правдиві свідчення. Полемічний характер викладу різних, часто суперечливих, поглядів на діяльність С. Петлюри робить це видання ціннішим, а висновки - переконливішими.

У книжці наведено багато цікавих фактів про тогочасні відносини України з Росією, Польщею, країнами Антанти, і схожості історичних паралелей із сьогоденням доводиться лише дивуватися.

Для більш глибшого та детального ознайомлення з презентованою книгою запрошуємо всіх, хто цікавиться історією України до відділу загального читального залу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

Чекаємо на зустріч з вами після закінчення карантину!

 

Литвин С. Симон Петлюра у боротьбі за Самостійну Україну / Сергій Литвин. - Київ : Смолоскип, 2018. - 677 с. : іл.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка