Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Книжкова новинка – в дар бібліотеці: Снятинщина у картах



До уваги читачів пропонуємо ознайомитись із першим картографічним виданням про Снятинську землю - «Атласом Снятинщини». Нову книгу Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка подарував кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України і методики викладання історії Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника Андрій Королько.

Снятинщина - споконвічна українська земля, край талановитих і працелюбних людей: землеробів, ремісників, воїнів, художників, письменників, співаків. Це - земля, яка назавжди в серцях тих, кому  пощастило жити на її території.

Видань про Снятинську землю є багато, але атлас надруковано вперше. Випущено його уродженцем с. Шевченкове Снятинського району Василем Косованом - гідролоном ІІ категорії відділу гідрології Чернівецького обласного центру з гідрометеорології  ДСНС України.

У пропонованому атласі карти вміщують найновішу інформацію про природно-ресурсний, господарський потенціал, соціальні та історичні особливості краю, а саме: його географічне розташування, корисні копалини, рельєф, геоморфологію, поверхневі води, клімат, грунти, охорону природи, природно-техногенні процеси, соціальну сферу, населення, релігійні громади, населені пункти, археологію тощо.

Тож вже опісля закінчення карантину ласкаво запрошуємо всіх, хто цікавиться географією, історією, краєзнавством та хоче більше дізнатися про Снятинщину до відділу краєзнавчої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка. Ми чекаємо на Вас, шановні читачі!

І нехай пропонований атлас стане Вашим незамінним помічником!

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка