Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Запрошуємо відкрити історію УГКЦ зі сторінок нового видання бібліотеки



До 30-річчя виходу з підпілля Української Греко-Католицької Церкви працівниками відділу краєзнавчої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка підготовлено бібліографічний покажчик «УГКЦ. Історія. Відродження. Ісповідники віри», який нещодавно отримав диплом 3-го ступеня ІІІ Всеукраїнського бібліотечного «Біографічного рейтингу» у номінації «Збірник біобібліографічних матеріалів».

Видання представляє наукову (а це монографії, дослідження, матеріали конференцій, збірники, статті) та науково-популярну літературу даної тематики з фондів обласної книгозбірні. Покажчик висвітлює історію, діяльність та роль УГКЦ на західноукраїнських теренах у ХІХ-ХХ ст., зокрема часи її ліквідації та підпілля після Львівського собору 1946 р., репресії проти духовенства та протистояння з радянською системою, період відродження кінця 80-х - початку 90-х рр. ХХ ст. Особливу увагу приділено ісповідникам віри - священикам катакомбної УГКЦ, що зазнавали переслідувань та утисків з боку радянської влади або ж стали її жертвами за свою вірність Церкві та відмову переходити на православ'я.

Література у розділах розташована у зворотно-хронологічному порядку: спочатку книги та аналітично описані статті з наукових збірників, а потім - матеріали з періодичних видань. В межах одного року інформація представлена за алфавітом авторів або назв. Допоміжний апарат складається з іменного покажчика.

Івано-Франківська ОУНБ ім. Франка запрошує  всіх зацікавлених історією Церкви, релігієзнавців, священиків, істориків, бібліотечних працівників, викладачів та студентів вищих навчальних закладів віртуально помандрувати сторінками нового бібліографічного покажчика бібліотеки, який дійсно заслуговує на увагу і який ви можете знайти на віртуальній полиці сторінки бібліотеки у розділі «Видання» або за цим посиланням.

Приємного перегляду, а вже опісля закінчення карантину чекаємо дорогих читачів у стінах головної книгозбірні області!

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка