Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Біобібліографічний покажчик «Василь Красьоха: Я творю – значить живу!»



Біобібліографічний покажчик «Василь Красьоха: Я творю – значить живу!» укладений працівниками відділу літератури з питань мистецтва обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка в 2019 році, автор передмови директор книгозбірні Людмила Бабій.

Покажчик присвячений 65-річчю заслуженого художника України Василя Красьохи, члена Національної спілки художників України, лауреата Івано-Франківської обласної мистецької премії в галузі образотворчого мистецтва та архітектури ім. Я. Лукавецького.

Упродовж багатьох років діяльності художник сповідує реалістичну пейзажну традицію. Так, на більшості його роботах буяє природа рідної Волині та Івано-Франківщини. Важливе місце у творчості художника займає сакральна тематика. Прагнучи пізнати Бога, занурюючись у глибини всесвіту і шукаючи істину, художник пише ікони у традиційній манері. Нині у різних містах України з успіхом експонується пересувна виставка «Живописний Афон» з видами усіх 20 монастирів православної святині.

Мистецький доробок Василя Красьохи нараховує тисячі робіт. Картини художника зберігаються у фондах Міністерства культури України, музеях та приватних збірках багатьох країн світу (Україна, Польща, Японія, США та ін.). На рахунку митця - десятки персональних та збірних виставок. І дуже приємно, що вже два роки поспіль митець експонує свої живописні полотна в стінах нашої бібліотеки.

До видання увійшли короткі біографічні відомості про життєвий та творчий шлях Василя Красьохи, подано роздуми митця щодо його світобачення та світосприйняття, висвітлено думки мистецтвознавців, вчених, діячів культури та мистецтва про творчість та неординарну особистість Василя Андрійовича, представлено документальні джерела про художника та його творчість з фондів Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка та інтернет-джерела, матеріали про ювілейну виставку Василя Красьохи в ОУНБ ім. І. Франка.

В межах розділів документи розміщено в алфавітному порядку за прізвищами авторів та назвами творів чи публікацій.

Даний біобібліографічний покажчик стане в нагоді науковцям, мистецтвознавцям, художникам, викладачам, аспірантам, студентам, бібліотечним працівникам та всім, хто цікавиться творчістю талановитого художника.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка