Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Професійне онлайн спілкування бібліотечних працівників



17 червня 2020 року працівники Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка взяли участь в онлайн презентації успішних бібліотек на карантині, організованої БФ «Бібліотечна країна» – «Жива сучасна бібліотека». Це – довготривалий проєкт фонду і приєднатися можуть бібліотеки, які мають успіх в роботі під час карантину і хочуть поділитися ним з колегами. Модератором зустрічі була Люсьєна Шум, виконавчий директор благодійного фонду.

Цього разу доповідачами були Юлія Федорів, культурна менеджерка та бібліотекарка WIKI бібліотеки міста Львова (бібліотека-філія №25 Львівської ЦБС) і темою її презентації була  «WIKI бібліотека на карантині: виклики та успіхи». Бібліотекарі провели SWOT аналіз в рамках впровадження «Стратегії розвитку міста», завдяки якому визначили свої сильні та слабкі сторони, можливості та виклики, стратегії, роботу з партнерами, волонтерство в бібліотеці (пошук волонтерів через програму Pro Bono Club Ukraine). Цікавою та корисною була інформація про власні проєкти бібліотеки: «Час експерта», «Книга, яку я нікому не позичаю». 

Наступним доповідачем була Олена Колінько, бібліотекарка, популяризаторка читання Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва імені Олеся Гончара, яка розповідала про проєкт Book-weekend «Книжки і кактуси», який впроваджувався Culture Bridges - програмою розвитку українського культурного сектору, яка має на меті налагодження ефективних зв'язків між митцями, культурними операторами та інституціями в Україні і ЄС. Це була чудова можливість для бібліотек міст Краматорська, Херсона, Маріуполя, Полтави та Кривого Рогу. Під час заходу було організовано Творчу майстерню: читацький крафтинг «Моя ідеальна закладинка», міні-воркшоп «Операція «Книга», фломік-тест «Кактус з характером». Були фотозона, фудкорт, сцена (де проводилися творчий point «Тренди в літературі», книжкова лотерея, виступи письменників, музикантів, танцювальних колективів). В цей день захід відвідали близько 700 людей і це була нагода для бібліотеки популяризувати читання серед молоді та їхніх батьків.

Фото.

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка