Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Цікаві факти про вчених України



«Наука - це і є моє життя...»

(Президент НАН України Борис Патон)

Відділ економіко-виробничої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка пропонує увазі читачів книги про видатних вчених України, які є безцінним скарбом наших фондів.

Представляємо документально-біографічне видання «Код Федорука» про життя, наукову, педагогічну та громадську діяльність світлої пам'яті Павла Федорука, проректора Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, доктора технічних наук, професора, члена-кореспондента Академії технологічних наук України.

Яскравий образ ученого в галузі кібернетики та інформатики залишився у світовій науці, а його науковий доробок «Адаптивна система дистанційного навчання та контролю знань», використовують в багатьох країнах світу.

 

Друга книга, про яку хочемо вам розповісти - «Керманич української науки. Життєвий і творчий шлях Б. Є. Патона» - узагальнений науковий і соціальний портрет людини-епохи, академіка міжнародного рівня, дійсного і почесного члена вітчизняних і зарубіжних наукових товариств, почесного доктора багатьох університетів, Президента НАН України Бориса Євгеновича Патона.

Інженер-дослідник, Інженер-творець, Інженер-мислитель... Важко перелічити всі його нагороди, премії, медалі, дипломи, грамоти, знаки. Але варто відзначити, що за наукове подвижництво він був двічі удостоєний звання Героя Соціалістичної праці, першим отримав звання Героя України і йому неодноразово присуджувалися державні премії України в галузі науки і техніки.

 

І ще одне видання, яке, безперечно, заслуговує на увагу - книга Леоніда Каденюка «Місія - Космос» - автобіографічна розповідь першого космонавта незалежної України, Героя України, кандидата технічних наук, народного депутата України, космонавта-випробувача, військового льотчика 1-го класу, інженера-випробувача, генерал-майора Збройних Сил України.

Видання містить надзвичайно цікаві описи етапів польоту у складі екіпажу космічного корабля «Колумбія» в 1997 році і зумовлене бажанням поділитися унікальною інформацією про Всесвіт. Саме там, у космосі, прийшло розуміння того, що Людина, як носій інтелекту зобов'язана відчувати величезну відповідальність за збереження всього живого на нашій планеті. 

Отож, чекаємо на зустріч з Вами! Завітайте до головної книгозбірні області та пориньте у надзвичайно цікавий світ науки і техніки:

1. Код Федорука. - Київ : Світ Успіху, 2017. - 200 с. ; іл.

2. Керманич української науки. Життєвий і творчий шлях Б. Є. Патона. До 100-річчя від дня народження / О. С. Онищенко, Л. А. Дубровіна, О. К. Маковецька [та ін.] ; НАН України, Нац. б-ка ім. В. Вернадського. - Київ, 2018. - 350 с. ; іл.

3. Каденюк Л. Місія - Космос / Л. Каденюк. - Київ : Президентський фонд «Україна», 2017. - 515 с. ; іл.

 

 

 

 

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка