Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Онлайн семінар по наповненню енциклопедії «Вікіпедія»



14 та 26 травня 2020 р. працівники Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка взяли участь у другому етапі короткострокової програми підвищення кваліфікації на тему «Наповнення енциклопедії «Вікіпедія», організатором якої виступає Івано-Франківський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій (Роман Шкварла).

Учасниками семінару-практикуму були понад 20 спеціалістів бібліотечних і музейних закладів міста та області. Можливість почерпнути нові знання отримали працівники обласної книгозбірні: заступники директора Галина Горбань та Людмила Жирик, бібліотекарі Марина Цюпа та Світлана Джоголик.

Проводила онлайн заняття адміністраторка української «Вікіпедії», членкиня Правління «Фонд Вікімедіа» Наталія Тимків, яка виступила із темами: «Соціальна й організаційна структура «Вікіпедії», «Редагування особистих сторінок» та «Створення статті «Вікіпедія», переклад статей у Вікіпедії. Наталія Василівна представила чимало цікавої інформації щодо правильності реєстрації у «Вікіпедії», допомогла тим, хто ще не зареєстрований,  зробити це. Важливо, що учасники навчання відразу ж мали можливість спробувати перекласти статтю та здійснити її редагування.

Тож сподіваємось, що отримані знання допоможуть фахівцям різних закладів міста та області долучитися до наповнення українського сегменту «Вікіпедії», що дасть можливість популяризувати національні надбання у різних галузях знань.

Учасники навчання отримали відповідні сертифікати.

Фото.

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка