Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Онлайн конференція «Бібліотеки в умовах пандемії COVID-19»



19 травня 2020 року Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка взяла участь в онлайн конференції, організованої ВГО Українська бібліотечна асоціація та Українським інститутом книги. Темою конференції була «Бібліотеки в умовах пандемії COVID-19». Понад 1000 учасників зареєструвалися і приєдналися до прямої трансляції на платформі ZOOM та у Facebook.

Модерувала конференцію Оксана Бруй, Президентка ВГО Українська бібліотечна асоціація, кандидат наук із соціальних комунікацій. Катерина Притула представляла Міністерство культури України.

В програмі конференції були 3 сесії.

Сесія 1. Безпека користувачів та бібліотекарів: умови виходу з карантину. Доповідачами були Марина Адаменко, головний бібліотекар Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого та Олена Шматько, завідувачка науково-методичним відділом Львівської обласної наукової бібліотеки. Далі обговорювалася специфіка організації роботи в конкретних бібліотеках, а саме Публічної бібліотеки імені Лесі Українки м. Києва (Ольга Романюк) та Львівської обласної бібліотеки для дітей (Лариса Лугова).

Сесія 2. Сервіси бібліотек у дистанційному режимі, де досвідом роботи ділилися Ірина Бірюкова, директор Одеської національної наукової бібліотеки, Вікторія Агаркова, директор Миколаївської ОУНБ, Світлана Моісеєва, директор Луганської ОУНБ та Юрій Марченко, начальник відділу підтримки книговидання Українського інституту книги, який говорив про цифрові продукти інституту для бібліотек.

Сесія 3. Процедури відбору, придбання та розподілу книжкової продукції для поповнення бібліотечних фондів у 2020 р., де обговорювалася Програма поповнення фондів публічних бібліотек (доповідач - Юрій Марченко).

Фото.

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка