Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Вечір-спомин, присвячений Павлу Добрянському



6 березня 2020 року в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбувся вечір-спомин, присвячений 90-літтю від дня народження прикарпатського гумориста, члена Національної спілки письменників України Павла Добрянського.

Зі вступним словом виступила директор обласної книгозбірні Людмила Бабій, яка представила творчий доробок відомого прикарпатського письменника, звернула увагу присутніх на організовану ювілейну книжкову виставку. Вона передала слово модератору заходу - відомому краєзнавцю та письменнику Василю Бабію і подякувала йому за ініціативу проведення згаданого дійства. Сам же автор поділився теплими спогадами про знаного гумориста, долучивши до них мультимедійний ролик.

Захід відзначився теплою та камерною атмосферою, якій сприяли щирі та щемливі спогади про знаного письменника.

З яскравими пам'ятними епізодами виступили відомий літературний критик та есеїст Євген Баран; професор кафедри української літератури Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника письменниця Ольга Слоньовська; поет та прозаїк, заступник голови Національної спілки письменників України Ярослав Ткачівський, поетеса, педагог та громадський діяч Ганна Дорошенко; професор, завідувач кафедри вищої математики Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, голова обласної організації Наукового товариства імені. Т. Шевченка Василь Мойсишин; письменники Володимир Гловацький та Іван Війтенко.

Гумористичної тональності вечору додав прикарпатський сміхованець, артист розмовного жанру Івано-Франківської обласної філармонії імені Іри Маланюк Ігор Чепіль, який виконав декілька гумористичних творів авторства П. Добрянського.

 Вдалим доповненням до вшанування пам'яті відомого письменника була виставка «Гуморист Павло Добрянський - людина-усмішка, людина-сонце», розгорнута працівниками обласної книгозбірні.

Ознайомитися детальніше із творчим доробком відомого письменника можна, переглянувши згадану виставку у відділі краєзнавчої літератури - вона функціонуватиме до кінця тижня.

На завершення долучилася до слова заступник директора обласної універсальної бібліотеки ім. І. Франка Галина Горбань, яка пригадала свої зустрічі з Павлом Казимировичем Добрянським та подякувала всім за участь у вечорі його пам'яті.

Світлини

В Івано-Франківську вшанували пам'ять гумориста Павла Добрянського

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка