Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Відкриття виставки живопису Василя Красьохи в обласній книгозбірні



5 березня 2020 року у Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулось відкриття експозиції живопису «Від краю до краю» Василя Красьохи, заслуженого художника України, члена Національної спілки художників України, лауреата обласної мистецької премії в галузі образотворчого мистецтва та архітектури ім. Я. Лукавецького.

Василь Красьоха володіє простими, але дуже класичними речами: школою, працездатністю, чутливістю й відкритістю до світу, який завжди переповнений імпульсами для спостережливих людей. На більшості його робіт буяє природа рідної Волині та Івано-Франківщини.

На виставці представлено 21 художню роботу автора, натхненням для створення яких стала краса рідної землі, в яку талановитий митець залюблений з дитинства.

Загалом мистецький доробок Василя Красьохи нараховує тисячі робіт. Картини художника зберігаються у фондах Міністерства культури України, музеях та приватних збірках багатьох країн світу (Україна, Польща, Японія, США та ін.). На рахунку митця - десятки персональних та збірних виставок.

Модераторами відкриття персональної виставки в Івано-Франківській обласній науковій бібліотеці були: директор книгозбірні Людмила Бабій та митець і громадський діяч Анатолій Пастушенко.

У своєму вступному слові Людмила Бабій наголосила, що живопис Василя Красьохи експонується у нашій книгозбірні другий рік поспіль, чому вона щиро рада, адже Василь Красьоха - один з найвідоміших і найшановніших митців Прикарпаття, з доброю академічною освітою, своєю впізнаваною манерою письма. Також директор подякувала за співпрацю та побажала митцеві натхнення та подальших успіхів у творчості.

Для гостей заходу була представлена книжково-ілюстративна виставка «Василь Красьоха: «Я творю, значить - живу!»», яка відобразила матеріали про життя і творчість відомого художника, які знаходяться у фондах нашої бібліотеки.

Привітати митця прийшло багато колег художників, письменників та шанувальників його творчості. Зі словами вдячності за прекрасну творчість, неперевершений мистецький хист, щирі особисті якості Василя Андрійовича, виступили: Ярослав Ткачівський, заступник голови Національної спілки письменників України, головний редактор літературно-художнього і громадсько-політичного журналу «Перевал»; Василь Корпанюк, заслужений художник України, член НСХУ, голова Івано-Франківського осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва, доцент Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського університету імені Василя Стефаника; Анатолій Мельник, художник, член громадської організації «Мистецьке братство»; Наталя Іванюк, громадська активістка, поціновувач мистецтва. 

Музичні сувеніри художнику подарувала Зорина Валіхновська, кандидат мистецтвознавства, викладач Івано-Франківської музичної школи №1 ім. М. Лисенка та її учні.

 Тож гостинно запрошуємо читачів, мешканців та гостей міста до перегляду живописних полотен Василя Красьохи.  

Світлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка