Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Щорічному каталогу «Інтелектуальний продукт вчених, винахідників і раціоналізаторів Прикарпаття» – 10!



Пропонуємо увазі наших читачів ювілейний випуск щорічного каталогу найвагоміших винаходів, корисних моделей і промислових зразків – «Інтелектуальний продукт вчених, винахідників і раціоналізаторів Прикарпаття» (2019), який поповнив фонди Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

                                      «Людський геній є джерелом всіх

                                                             творінь, мистецтв і винаходів.

                                                            Ці творіння - гарантія життя,

                                                            гідного людини»

                                                                                   Арпад Богш

Сторінки десятого Каталогу вміщують тези учасників засідань Асамблеї держав-членів Всесвітньої організації інтелектуальної власності, які зазначили, що зростання її ролі принесло нові виклики у розвиток світового суспільства.

Книга також знайомить користувачів головної книгозбірні з лауреатами престижних обласних премій ім. Г. Терсенова та іменної премії Марії Волосовської 2019 р. у різних галузях винахідницької діяльності, висвітлює широкий спектр напрацьованих новітніх розробок творців інтелектуального продукту  в науці і техніці.

Заслуговує на увагу матеріал, який присвячений Дмитру Фреїку - володарю міжнародних премій в галузі фізики, а також численних нагород і відзнак України. 2 вересня 2019 року науково-винахідницька громада ДВНЗ ПНУ ім. В. Стефаника вшанувала пам'ять цього видатного вченого і відкрила меморіальну дошку. Вражає кількість його творчого доробку: засновник наукової школи напівпровідникового матеріалознавства, автор численних монографій, наукових статей, авторських свідоцтв на винаходи та патенти України. Під його керівництвом було захищено 52 кандидатські і 3 докторські дисертації.

Традиційно у Каталозі «Інтелектуальний продукт вчених, винахідників і раціоналізаторів Прикарпаття» є інформація Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка. У цьому випуску розповідається про соціологічну розвідку «Бібліотека і винахідники: грані співпраці», яку головна книгозбірня області проводила впродовж 2019 року.

Аналіз дослідження свідчить про те, що бібліотека в сучасних умовах стала центром інтелектуального спілкування, де члени Клубу «Галицькі кмітливці» розповідають про свої досягнення, діляться планами на майбутнє. Приємно відзначити, що більшість респондентів високо оцінили діяльність спільного творчого проєкту ІФ ОУНБ ім. І. Франка та обласних організацій ТВР і СНІО України.

 

Завітавши у відділ економіко-виробничої літератури головної книгозбірні області, Ви зможете більш детально ознайомитись з виданням, яке пропонується Вашій увазі:

Інтелектуальний продукт вчених, винахідників і раціоналізаторів Прикарпаття : щорічний каталог найвагоміших винаходів, корисних моделей, промислових зразків і раціоналізаторських пропозицій Галицьких Кмітливців / Обл. орг. Т-ва винахідників і раціоналізаторів України [та ін. ; редкол. : Б. І. Середюк та ін.]. - [10-е вид.]. - Івано-Франківськ : [б. в.], 2019. - 176 с. : рис., іл.

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка